Home » Design » Grădina Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui, decorată cu obiecte meșteșugite de elevi din materiale reciclabile

Grădina Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui, decorată cu obiecte meșteșugite de elevi din materiale reciclabile

Spațiul verde din curtea situată în fața Liceului ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui va fi reamenajat și decorat de către elevii unității de învățământ cu obiecte meșteșugite de către aceștia din materiale reciclabile care, dacă ar fi aruncate, ar polua mediul. Totul se va realiza în cadrul unui proiect derulat de către Asociația Culturală ”ArtEst” Vaslui prin ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Cei 1.100 de metri pătrați de grădină din fața LER Vaslui își vor schimba radical înfățișarea datorită unui proiect ecologic ce a început deja să prindă contur. Este vorba despre transformarea acelui spațiu comun, puțin atractiv, dar generos, într-unul în care arta să bucure pe cei care vor petrece timp acolo. Asociația Culturală ”ArtEst”, cea care va derula proiectul, va urmări amenajarea unui spațiu verde deosebit pentru liceu și comunitate, unde elevii să petreacă timp de calitate, îndeosebi să desfășoare ore în aer liber, cercuri de lectură, ateliere de creație sau dezbateri. De asemenea, se dorește cultivarea conștiinței ecologice în rândul beneficiarilor, schimbarea mentalităților și educația prin artă și creșterea gradului de atractivitate în rândul elevilor vasluieni pentru Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, care oferă un mediu educațional performant, dovedit prin rezultatele obținute în ultimii ani la competițiile naționale și internaționale. Nu în ultimul rând, proiectul va reprezenta o educație alternativă pentru elevi, promovând modalități practice de protejare a mediului și asigurând condiții corespunzătoare pentru petrecerea unui timp de calitate la școală.

Spațiul amenajat va fi echipat cu mobilier și decorațiuni de grădină confecționate din materiale reciclabile, un „perete” verde în zona de grădină care se învecinează cu o strada Hușului, una intens circulată. Spațiul verde astfel reamenajat va avea impact benefic asupra calității aerului și va reduce fonic zgomotul creat de către autovehiculele care tranzitează zona.
”Voluntariatul reprezintă o valoare socială la care Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui aderă, ideea unui hub verde fiind rezultatul muncii în echipă a elevilor și profesorilor voluntari de la liceul nostru care, împreună cu Asociația Culturală ArtEst, scriu povestea unei școli inovative care își crează propriul model educațional, un model în care fiecare elev are șansa să se descopere. Multe dintre evenimentele care animau viaţa oraşului au luat o pauză, din motive evidente. Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui nu renunţă, însă, la a concepe și organiza activități interesante pentru elevi, cu scopul de a crea o comunitate de tineri care vor să iasă din cotidian, să aibă experienţe inedite şi să se cunoască pe ei înşişi, dar şi pe alţii, acest hub verde fiind o astfel de oportunitate”, ne-a declarat director Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei.

În cadrul proicetului, vor fi implicați 225 elevi care, prin activități de educație alternativă, vor participa activ la confecționarea decorațiunilor de gradină din materiale reciclabile. La final, 902 elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui se vor bucura de un spațiu verde ce va răspunde nevoilor lor și unde își vor putea petrece timp de calitate în pauze sau organiza activități școlare și extrașcolare. De asemenea, cinci meșteri populari își vor promova abilitățile și vor instrui elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, fiind organizate și 21 ateliere de lucru derulate de către meșterii populari ai Asociației ArtEst pentru elevii școlii, promovându-se educația alternativă prin artă.
”În viziunea noastră, o școală trebuie să devină un spațiu în care copiii pot lua parte la activități propuse chiar de ei, o școală care nu-i limitează doar la a învața, la a acumula cunoștințe. Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui își dorește să devină locul în care elevii învață materii obișnuite, dar participă și la ore ținute în aer liber în care vor afla cum să respecte natura și să se bucure de tot ceea ce le oferă, acest hub verde fiind contextul în care orele de curs pot deveni dinamice, pline de energie”, a mai precizat directorul Daniel Hulubei. (Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: