Home » Administratie » Mihai Botez: 3 proiecte pentru o nouă majoritate

Mihai Botez: 3 proiecte pentru o nouă majoritate

M-am înscris în cursa internă pentru un mandat de deputat din partea USR PLUS. Membrii vor alege viitorii candidați chiar în acest weekend.
Totul pare că indică spre formarea unei noi majorități parlamentare.
În acest moment, majoritatea parlamentară este relativ instabilă și se formează ad-hoc. La guvern avem o culoare, iar în Parlament, alta. Acest lucru înseamnă instabilitate și lipsă de susținere pentru proiectele majore.
Toată energia următorului Parlament trebuie să se îndrepte spre reformă – o reformă vastă, care să cuprindă tot sistemul de stat. În următorul mandat, prioritatea 0 pentru mine va fi aceea de a colabora cu ceilalți parlamentari pentru a aduce dezvoltarea în Vaslui.
În mandatul anterior, am fost singurul deputat de opoziție. În mandatul următor, sper să fiu unul dintre cei care va intermedia relația autorități locale-autorități centrale.
Pe lângă tot efortul pe care îl voi depune pentru județ, mai sunt cel puțin 3 proiecte asupra cărora vreau să mă dedic.
1. Dezvoltarea economiei locale. Sunt economist de profesie și înțeleg mediul antreprenorial. Am susținut proiecte de lege care au făcut mai ușoară înființarea de noi firme și care să faciliteze o mai ușoară interacțiune a oamenilor de afaceri cu statul. Voi lucra mai eficient pentru stimula mediul antreprenorial de la noi din județ astfel încât să putem trăi și la noi acasă, decent, de pe urma muncii noastre.
2. Protecția cetățeanului și respectarea legii. Cetățenii au senzația că nimeni nu mai respectă legea și că fiecare face ce vrea. Am avut numeroase discuții și cu polițiștii cu privire la îmbunătățirea cadrului legislativ dar și a dotărilor polițiștilor. Dacă ne dorim comunități mai armonioase avem nevoie să creăm infrastructura pentru ca legea să fie respectată, dar și să veghem la aplicarea ei.
3. Reforma administrativ teritorială. Avem foarte multe primării cu aparate administrative corupte sau ineficiente, iar locuitorii acelor zone sunt victime ale conducătorilor pe care îi aleg. Odată cu reorganizarea, baza de selecție a candidaților va fi mai mare, iar astfel comunitățile vor avea șansa să fie conduse de oameni competenți și cu viziune.
Toate proiectele enumerate mai sus se vor rezolva în timp. Nu există o baghetă magică, însă dacă vasluienii își vor selecta reprezentanții cu multă rigoare, vom putea să dezvoltăm, în sfârșit, județul Vaslui.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*