Home » Administratie » Primarul și viceprimarul de Ibănești, reținuți, alături de alte persoane, pentru că ar fi fraudat alegerile locale

Primarul și viceprimarul de Ibănești, reținuți, alături de alte persoane, pentru că ar fi fraudat alegerile locale

Primarul și viceprimarul comunei Ibănești, alături de alte trei persoane, au fost reținuți de polițiști, în urma unor descinderi, pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu după ce ar fi fraudat recentele alegerile locale pe care actualul edil PSD le-a și câștigat cu 70,95%. Cele cinci persoane sunt acuzate că ar fi falsificat atât niște adeverințe medicale, prin inventarea unor boli, cât și cereri formulate în numele unor alegători pentru utilizarea urnei mobile la scrutinul din 27 septembrie pe motiv că nu se pot deplasa la secția de votare.

 

Alegerile locale din 27 septembrie se lasă cu cătușe într-o comună din județul Vaslui, după ce mai multe persoane sunt cercetate penal pentru că ar fi fraudat alegerile cu ajutorul urnei mobile. Astfel, patru bărbați și o femeie, printre care primarul de Ibănești Benone Pletea, viceprimarul Ionel Iacomi, președintele unei secții de votare și soția unui medic de familie din Bârlad, au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Alături de alte două persoane, cei reținuți ar fi solicitat, procurat, întocmit și folosit mai multe adeverințe medicale întocmite și eliberate în fals. Adeverințele, pe care erau consemnate situații nereale, susțin anchetatorii, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fără ca persoanele înscrise pe respectivele adeverințe să sufere de afecțiuni medicale care să le facă netransportabile, în vederea exercitării dreptului de a vota. ”Persoanele înscrise pe respectivele adeverințe nu ar fi avut cunoștință despre acestea și nici nu le-ar fi solicitat. Ulterior, în data de 27 septembrie, comisiile de votare de la toate cele trei secții de pe raza comunei Ibănești au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-și exercite dreptul de vot”, susțin reprezentanții Poliției Județene Vaslui.

Reținute pentru 24 de ore, cele cinci persoane au fost duse la Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, procurorul de caz dispunând față de acestea măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Celelalte două persoane implicate în acest caz sunt cercetate în stare de libertate.

Potrivit procesului verbal postat pe site-ul AEP, nu mai puțin de 75 de persoane din Ibănești au folosit urna specială la alegerile din 27 septembrie, ceea ce reprezintă 10% din totalul voturilor valabil exprimate la nivelul comunei. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*