Home » Administratie » Scenarii la zi, de organizare si functionare a unităților de învățământ din județul Vaslui

Scenarii la zi, de organizare si functionare a unităților de învățământ din județul Vaslui

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Astăzi, 13 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui se înregistrează următoarea situație:
► 494 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1 – VERDE): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
► 139 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2 – GALBEN). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una/două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
► 7 unități de învățământ (4 pe motiv de cazuri COVID în unitate, 2 pe motiv de incidenţă cazuri în U.A.T. şi 1 pe motiv de infrastructură) în Scenariul 3 (S3 – ROŞU): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.
În conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: