Home » Administratie » Episcopul Ignatie: ”Cred că există covid-19. În egală măsură, cred că există şi virusul ateismului sovietic reciclat”

Episcopul Ignatie: ”Cred că există covid-19. În egală măsură, cred că există şi virusul ateismului sovietic reciclat”

Episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, le-a transmis ”manipulatorilor de serviciu” că nu a pus niciodată la îndoială existența virusului covid-19, cu care, de altfel, recent, s-a și infectat, fiind tratat de către medicii Spitalului de Urgență Bârlad. Însă, în egală măsură, prelatul crede că există și ”virusul ateismului sovietic reciclat, pe care îl vedem că se năpusteşte vehement şi furibund asupra Bisericii Ortodoxe Române”.

În cuvântul său de hramul Sfintei Parascheva, episcopul Hușilor a dorit să lămurească anumite aspecte, după ce, într-o scrisoare deschisă publicată zilele trecute, a criticat faptul că decidenții de la București au interzis pelerinajul la racla cuvioasei de la Iași a celor care nu au domiciliu în capitala Moldovei. Mai mult decât atât, preasfințitul Ignatie crede că suntem atacați, dar fără succes datorită ”imunității credinței cu care ne-a înzestrat Dumnezeu”, de ”virusul ateismului sovietic reciclat”.
Pentru manipulatorii de serviciu: cred că există covid-19 (nu a fost nevoie să trec printr-o asemenea experienţă ca să ajung la o asemenea concluzie; credinţa în Dumnezeu şi profesionalismul medicilor m-au ajutat de am depăşit, cu linişte interioară şi speranţă multă, acest moment de încercare din viaţa mea); în egală măsură, cred că există şi virusul ateismului sovietic reciclat, pe care îl vedem că se năpusteşte vehement şi furibund asupra Bisericii Ortodoxe Române, dar fără succes concret asupra dimensiuni interioare a sufletului, pentru că Dumnezeu ne-a hărăzit cu darul imunităţii credinţei atât în vremea comunismului ateu – cel mai cumplit microb al umanităţii secolului al XX-lea – , cât şi în vremurile „omului recent”, multiplicat în diversele tulpini ale progresismului neomarxist contemporan”, susține episcopul Hușilor.

Preasfințitul Igantie spune că este întrutotul de acord cu respectarea recomandărilor sanitare, dar nu poate accepta ingerințele statului prin care este lezată și limitată libertatea religioasă: ”Sunt pentru respectarea recomandărilor sanitare pe vreme de pandemie cu maximă şi responsabilă stricteţe – dovadă stau toate intervenţiile mele scrise încă din vremea stării de urgenţă – , însă fără a trece cu vederea ingerinţele statului în trăirea actului credinţei, care au drept finalitate nefastă lezarea şi limitarea, în mod profund şi discreţionar, a libertăţii religioase; principala mea raţiune care stă la baza respectării recomandărilor sanitare, nu este obligativitatea lor, ci dragostea faţă de aproapele şi conştiinţa faptului că sănătatea este darul lui Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă, ceea ce înseamnă mai mult decât orice restricţie impusă; nu am ironizat niciodată virusul, cum tendenţios şi mincinos au transmis haterii din mediul online, ci incapacitatea unora, nu instituţii, de a gestiona lucid şi coerent criza pandemică prin care trecem, precum şi atitudinea de dispreţ faţă de creştinul pentru care dimensiunea spirituală a vieţii este un esenţială; indignarea Bisericii nu este din cauza faptului că cineva ar fi afirmat că moaştele sunt purtătoare de viruşi – noi oricum nu credem aşa ceva – , aşa cum sofisticat încerca cineva să demonstreze acest lucrul, ci din cauza faptului că nu a fost chemată la dialog şi cooperare, marcă a oricărei societăţi civilizate, într-o problematică care o priveşte în mod direct; nu cred nici în negaţioniştii pandemiei, dar nici în panicarzii zeloşi ai covidului, ci în moderaţie, în simţul responsabilităţii şi în respect pentru cei care, prin cercetare ştiinţifică asiduă, prin efortul actului medical, prin politici coerente, eficiente şi pertinente, caută să găsească soluţii pentru a ieşi cu bine din această criză sanitară”. (Ionuț PREDA)

 

About admin

One comment

  1. Nu esti tu nesimțit, popă?! In loc sa le țineți discurs oilor din turmă…sa respecte regulile,să păstreze distanța, să poarte mască corect si sa nu se înghesuie…voi ce faceți? O ardeți cu atheismul! Doar pentru bani! Rușine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*