Home » Administratie » Goscom Vaslui lucrează la capacitate maximă pentru distrugerea virusului SARS-CoV-2

Goscom Vaslui lucrează la capacitate maximă pentru distrugerea virusului SARS-CoV-2

Numeroase instituții publice, blocuri de locuit și firme de stat și private din municipiul Vaslui sunt dezinfectate zilnic de către echipajul specializat al societatății Goscom Vaslui în vederea combaterii germenilor patogeni, în special a celui care provoacă noul coronavirus. Activitățile se desfășoară atât la solicitarea autorităților locale, în speță primăria în baza sesizării Direcției de Sănătate Publică după identificarea unor cazuri de boală în diverse comunități din municipiu, cât și la cererea societăților de stat sau private care au obligativitatea legală, chiar dacă nu vorbim de COVID-19, de a face lucrări de dezinfecție a spațiilor odată la maxim trei luni.

 

Societatea Goscom Vaslui este unul dintre principalii actori care duce lupta, la propriu, în această perioadă, cu virusul SARS-CoV-2, prin echipa de dezinfecție care, zilnic, desfășoară activități de distrugere a germenilor patogeni din imobilele de pe raza municipiului reședință. După ce încă de la apariția primelor cazuri de coronavirus în oraș s-a făcut o dezinfecție totală a celor aproape 1.000 de scări de bloc din oraș precum și a principalelor artere rutiere, firma de salubrizare a Vasluiului efectuează acum activități similare punctual, acolo unde există cereri din partea instituțiilor publice sau a firmelor private. Astfel, săptămânal, sunt distruși microbii din piețe, casieriile Goscom și Aquavas din municipiu, mijloacele de transport în comun ale societății Transurb. De asemenea, aceeași operațiune se face și în sediile instituțiilor publice, în spațiile firmelor private sau de stat, în special în cele unde apar cazuri de coronavirus. Totodată, în urma comunicărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică Vaslui către primărie, Goscom efectuează dezinfecții punctuale și în acele scări de bloc unde sunt confirmate cazuri de COVID-19.

Suntem prezenți în viața comunității în această perioadă dificilă pentru toată lumea cu activitatea de dezinfecție în vederea prevenirii de noi cazuri de coronaviurs. Operațiunile se desfășoară doar cu anunțarea prealabilă a locatarilor, prin intermediul asociațiilor de proprietari. Toate aceste lucrări se efectuează profesionist, cu personal calificat care folosește substanțe acreditate de Ministerul Sănătății. Dovadă este faptul că, până acum, nu am avut niciun incident în urma căruia vreo persoană să fi fost intoxicată”, ne-a declarat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.
Programările pentru dezinfecția incintei imobilelor se face în funcție de cererile în scris depuse la sediul societății din strada Donici.

Toate instituțiile și firmele private, obligate să facă dezinfecție odată la maxim trei luni

Activitatea de dezinfecție a spațiilor publice sau în care își desfășoară activitatea agenții economici privați sau de stat trebuie făcută periodic, conform Ordinului mininistrului Sănătății nr. 119/2014, dar să nu depășească trei luni. De aceea, orice persoană fizică sau juridică, având calitatea de angajator, este obligată, potrivit articolului 38 din Legea 95/2006, să asigure fondurile și condițiile necesare pentru aplicarea măsurilor de igienă, dezinfecție, dezinsecție și deratizare periodică.
Legislația este strictă și foarte clară în ceea ce privește dezinfecția. Nu este nevoie neapărat de existența virusului SARS-CoV-2 în vreun spațiu public ori privat pentru a se face această operațiune”, ne-a precizat directorul Cătălin Bîrleanu.
Pentru instituțiile publice sau agenții economici care nu respectă legislația cu privire la dezinfecție se pot aplica amenzi de către Direcția de Sănătate Publică cuprinse între 3.000 și 8.000 de lei, așa cum prevede Hotărârea de Guvern 857/2011.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*