Home » Administratie » Câți suspecți de COVID-19 vin zilnic la CPU al spitalului din Bârlad

Câți suspecți de COVID-19 vin zilnic la CPU al spitalului din Bârlad

Peste o sută de pacienți suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 au fost evaluați în week-end de către medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

Medicii urgentiști se ocupă zilnic de examinarea a 30-40 de persoane care vin cu simptome de COVID la spitalul din Bârlad. Luni,19 octombrie, la Spitalul „Elena Beldiman” erau internați 293 pacienți confirmați pozitiv la COVID. Dintre aceștia, 14 se aflau la Terapie intensivă, ceea ce înseamnă că doar două paturi mai erau disponibile și trei aparate de ventilație mecanică. Cei mai mulți pacienți (176) aveau forme medii, 63 aveau forme ușoare, 15 nu prezentau simptome și 39 dezvoltaseră forme severe.

Din păcate, adresabilitatea este în creștere, direct proporțional cu rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori. În județ, aceasta este de   peste 1,6, în timp ce la Bârlad depășește valoarea de 4 la 1.000 de locuitori.

Analizând fenomenul în privința numărului de cazuri de COVID confirmate la mia de locuitori, luni, 19 octombrie, în județul Vaslui se înregistrau 10,5 bolnavi la mia de locuitori. De la începutul pandemiei, în județ au fost înregistrate 4.157 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care 2.940 au fost internate la unitatea suport COVID de la Bârlad.

Până pe 19 octombrie, și-au pierdut viața, din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, 116 persoane domiciliate pe raza județului Vaslui. Medicii îndeamnă populația să poarte corect masca în spațiile închise dar și pe stradă, să păstreze distanțarea fizică, să evite aglomerațiile, să se spele pe mâini și să se dezinfecteze ori de câte ori intră în contact cu suprafețe comune. (M.N.)