Home » Administratie » Școlile au cazuri de COVID, dar tablete, nu prea

Școlile au cazuri de COVID, dar tablete, nu prea

Tabletele promise de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și de Inspectoratul Şcolar Județean (ISJ) Vaslui, cât și de primării, se lasă așteptate. Deși anul școlar a început de cinci săptămâni, achiziționarea de tablete pentru miile de elevi ale căror familii nu își permit să le cumpere, bate pasul pe loc.

Până acum, în județul Vaslui nu s-a primit nicio tabletă de la MEC, dar se fac demersuri de către UAT-uri și de către ISJ pentru cumpărarea acestora.

„ISJ Vaslui va primi de la MEC 7.498 tablete. În prezent se află în curs de achiziționare la ISJ un numar de 1.258 tablete. ISJ va depune în baza OUG 144/2020 un proiect pentru 8.160 tablete iar UAT-urile, în parteneriat cu școlile, tot în baza OUG 144/2020, vor depune proiecte pentru 18.368 de tablete.”, se precizează într-un comunicat de presă al ISJ Vaslui.

Deocamdată, nu se știe cu exactitate, când anume vor ajunge aceste tablete în mâna elevilor, cert este însă faptul că foarte mulți elevi nu au cum să studieze online și, în plus, li se pune absent dacă nu participă la orele online. (M.N.)

 

%d blogeri au apreciat: