Home » Invatamant » Școlile din Bârlad și Huși nu intră în scenariul roșu, deocamdată

Școlile din Bârlad și Huși nu intră în scenariul roșu, deocamdată

În vreme ce la București, unde rata incidenței cazurilor de infectare a depășit cu puțin 3 la mia de locuitori, activitatea școlară a fost mutată online, la Bârlad și Huși, unde rata a ajuns la 4, școlile și grădinițele își continuă activitatea în baza scenariului galben.

Numărul mare de cazuri la mia de locuitori din Bârlad și Huși nu a convins Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) să dispună trecerea trecerea unităților de învățământ la scenariul roșu.

Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică monitorizează evoluția cazurilor de COVID-19 din școli și propune CJSU deciziile adoptate de consiliile de administrație din unitățile de învățământ.

Asta înseamnă că la nivelul consiliilor de administrație ale școlilor din Bârlad și Huși s-a considerat că situația nu este atât de gravă încât să se impună trecerea la cursuri exclusiv online.

Loredana Roman, inspectorul școlar general al ISJ Vaslui, spune că deocamdată nu se va lua măsura trecerii școlilor la scenariul roșu, mai ales că săptămâna viitoare preșcolarii și școlarii din clasele primare vor fi în vacanță. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după această scurtă vacanță, dacă rata incidenței va crește și mai mult și dacă va afecta și preșcolarii și elevii din județ. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*