Home » Administratie » Șofer de autocar care făcea o cursă regulată Chișinău – Germania, prins cu permis fals de polițiștii de frontieră vasluieni
Vama Albita

Șofer de autocar care făcea o cursă regulată Chișinău – Germania, prins cu permis fals de polițiștii de frontieră vasluieni

Șoferul unui autocar care se deplasa într-o cursă regulată pe ruta Chișinău – Germania a fost depistat de către polițiștii de frontieră vasluieni cu un permis de conducere fals în timp ce încerca să intre în România, prin Vama Albița, în calitate de pasager, dar ca al doilea conducător al mijlocului de transport în comun. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, oamenii legii constatând cu stupoare că cel care urma să conducă autocarul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Inconștiența unor șoferi pe mâinile cărora este încredințată viața a zeci de oameni nu are limite. Este și cazul conducătorului unui autocar din Republica Moldova care circula cu un permis de conducere fals pentru mai multe categorii, deși el nu avea carnet nici măcar pentru o motoretă. Norocul pasagerilor din mijlocul de transport în comun care efectua o cursă regulată între Chișinău și Germania a fost autoritățile de control din Vama Albița care au verificat documentele celui de-al doilea șofer care urma să se urce la volan conform graficului de circulație, cu respectarea timpilor de odihnă.

La controlul de frontieră, pentru a dovedi calitatea de șofer profesionist, deoarece era al doilea conducător auto pentru cursa Chișinău-Germania, tânărul de 35 de ani a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile ”B”, ”C”, ”D”, ”BE”, ”CE” şi ”DE” . Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au concluzionat că acel șofer nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*