Home » Administratie » Traficant amendat cu 10.000 de lei după ce a încercat să treacă prin Vama Albița cu peste 5.300 de țigări de contrabandă

Traficant amendat cu 10.000 de lei după ce a încercat să treacă prin Vama Albița cu peste 5.300 de țigări de contrabandă

Un șofer de 44 de ani, din Republia Moldova dar și cu cetățenie română, a fost prins de către polițiștii de frontieră și vameșii vasluieni în timp ce încerca să introducă ilegal în România nu mai puțin de 269 de pachete de țigări de contrabandă, ascunse prin diverse locuri ale camionului ori în căptușeala unei valize. Organele de control l-au amendat pe basarabean cu 10.000 de lei și i-au confiscat întreaga cantitate de țigări.

Traficanții de țigări de la granița de est încearcă să-și facă treaba în continuare, în ciuda vigilenței de care dau dovadă la control polițiștii de frontieră și vameșii din punctele de intrare în țară. Un ultim exemplu este cel al unui bărbat de 44 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, care a încercat să bage în România cu TIR-ul peste 5.300 de țigarete de contrabandă. Numai că șoferul a avut ghinion pentru că întreaga cantitate de țigări i-a fost descoperită de către organele de control ascunsă prin mai multe locașuri, în special ale mașinii.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în căptușeala unei valize, în compartimentul tahografului și pe cutia de viteză a camionului, cantitatea totală 269 de pachete de țigări, de diferite mărci, fără însemne accizabile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

 

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.345 de lei, a fost confiscată, iar șoferul basarabean s-a ales și cu o amendă de 10.000 de lei. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: