Home » Coronavirus » Eforturi pentru salvarea pacienților, la secția ATI a spitalului din Bârlad

Eforturi pentru salvarea pacienților, la secția ATI a spitalului din Bârlad

Spitalul din Bârlad a primit astăzi o gură de oxigen, așteptată de câteva luni. Au sosit opt ventilatoare mecanice pentru secția ATI, aparate care au fost preluate în comodat, de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Astăzi, s-a înregistrat un număr record de pacienți în ATI, 17 bolnavi de COVID cu forme grave ale bolii, doar un singur pat rămânând liber. Secția de terapie Intensiva a spitalului din Bârlad are doar 18 paturi alocate pacienților cu COVID și, de astăzi, 15 aparate de ventilație mecanică.

„Spitalul raportează zilnic Ministerului Sănătății nevoile pe care le are. Am făcut demersuri și iată ca am reușit să obținem, în comodat ce-i drept, opt aparate de ventilație mecanică de la Departamentul pentru Situații de Urgență. E un pas înainte în lupta cu acest virus perfid. Până azi, am reușit cu greu să facem față urgențelor cu aparatura din ATI. De exemplu, azi nu mai era liber decât un pat, și un ventilator. Dacă numărul celor care trebuiau conectați la acest aparat ar fi fost mai mare, era într-adevăr o problemă. Medicii încearcă sa facă tot posibilul, să salveze viața pacienților aflați la limita dintre viață și moarte. Unora li se pune masca de oxigen, alții sunt conectați pe ventilație mecanică. Avem, în sfârșit, mai multe astfel de ventilatoare. Vor fi 15 fixe alături de cele 2 portabile, pe care le utilizăm doar la transferul bolnavilor între secții. Noi ținem permanent legătură cu Ministerul Sănătății și sper ca și pe viitor să fim sprijiniți pentru a gestiona cât mai bine bine pandemia.”, a declarat, pentru EstNews, Daniela Borș, managerul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport COVID.

Chiar dacă numărul aparatelor de ventilație mecanică s-a dublat, creșterea continuă a numărului cazurilor de pacienți COVID care au nevoie de ventilație mecanică îi îngrijorează pe medici. Nu vor să se ajungă la situația cea mai neagră, aceea în care vor decide cine va primi oxigen și cine va fi lăsat moară.

Situația se menține critică în privința cazurilor înregistrate zilnic. Dacă pe 19 octombrie, în județ, erau declarate 42 de noi cazuri de persoane infectate cu virusul asiatic, și pe 20 octombrie, 32, astăzi numărul locuitorilor județului depistați cu COVID a ajuns la 83. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: