Home » Administratie » UDMR, prima formațiune care și-a depus lista de candidați la BEJ Vaslui pentru alegerile parlamentare

UDMR, prima formațiune care și-a depus lista de candidați la BEJ Vaslui pentru alegerile parlamentare

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) este formațiunea care ”a spart gheața” la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui pentru alegerile parlamentare din 5 decembrie, după ce a depus listele complete de candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Celelalte partide încă mai lucrează la liste ori au decis să lase pe ultima sută de metri depunerea candidaturilor.

 

Cu doar două zile înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor pentru alegerile generale de la începutul lui decembrie, partidele politice nu s-au înghesuit să-și înregistreze dosarele la BEJ Vaslui. Paradoxal, prima formațiune care a ajuns cu listele de candidați a fost UDMR, urmată de PMP Vaslui. Dacă în privința maghiarilor nu putem vorbi de oameni pe listă din județul nostru, popularii lui Băsescu propun pentru Senat pe primul loc pe Romulus Buhăescu, în timp ce la Camera Deputaților lista este deschisă de Oleg Bodrug, din Republica Moldova, secondat de Maricel Gangu, secretar general al PMP Vaslui.
Celelalte formațiuni politice vor intra în cursa electorală începând de astăzi, PNL fiind partidul care și-a anunțat prezența la BEJ pentru orele amiezii. Pentru liberalii vasluieni, lucrurile sunt clare de ceva vreme. Astfel, Nelu Tătaru va deschide lista la Camera Deputaților, urmat de Tudor Polak și Radu Bobârnat, în timp ce la Senat pe primul loc este Iulian Bîca, din Bârlad.

PSD Vaslui încă mai avea unele neclarități în ceea ce privește listele finale. Însă, potrivit unor surse din partid, primele trei locuri la Camera Deputaților vor fi ocupate, în ordine, de Eduard Popica, Adrian Solomon și Irinel Stativă. La Senat, lista va fi deschisă de Gabriela Crețu, urmată de Valeriu Caragață și Gabriela Plăcintă.
În ceea ce-i privește pe ALDE și Pro România, formațiuni care vor trimite o listă comună de candidați, aceștia nu aveau decât un nume sigur marți seara, fiind vorba despre deputatul Daniel Olteanu, care va deschide lista la Camera Deputaților. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: