Home » Administratie » Vasluian cercetat penal după ce a tăiat un plop dintr-un sit protejat de pe Valea Prutului

Vasluian cercetat penal după ce a tăiat un plop dintr-un sit protejat de pe Valea Prutului

Un bărbat de 41 de ani, din județul Vaslui, a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce tăia un arbore dintr-o arie protejată de pe Valea Prutului. Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele său pentru tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.

Puținele arii protejate din județul nostru sunt

distruse de persoane care pun mai presus de conservarea naturii propriul interes. Este și cazul unui bărbat de 41 de ani care, înarmat cu un fierăstrău, a decis să taie un arbore din aria protejată ”Situl Natura 2000, de pe Valea Prutului, probabil cu scopul de a-l folosi drept lemn de foc. Numai că planul său a fost stricat de către polițiștii de frontieră vasluieni.
Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei, stabilind că aceasta este un vasluian, în vârstă de 41 de ani. Materialul lemnos a fost predat lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Huşi, în vederea luării măsurilor legale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele bărbatului pentru infracţiunea de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*