Home » Administratie » Prefectul județului: ”Nu se impune trecerea tuturor școlilor în on-line în Bârlad și Huși”

Prefectul județului: ”Nu se impune trecerea tuturor școlilor în on-line în Bârlad și Huși”

 

Școlile din Bârlad și Huși vor funcționa, cu foarte mici excepții, după scenarii ”verde” și ”galben”, în ciuda faptului că în cele două municipii indicele de îmbolnăvire de coronavirus la mia de locuitori a depășit trei la mie. Șefii de la județ au considerat, în urma analizei incidenței cazurilor de la unitățile de învățământ, că nu se impune trecerea tutore elevilor la cursuri on-line.

 

Preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ din Bârlad și Huși vor participa fizic, în marea lor majoritate, la cursuri, chiar dacă incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul celor două municipii este de peste trei la mia de locuitori. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui care, în urma analizei situației de îmbolnăviri de coronavirus în școli, grădinițe ori licee, a constatat că numărul celor depistați cu Covid-19 este unul foarte mic. Astfel, în cursul zilei de joi, erau confirmați cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 16 elevi la Bârlad și nouă la Huși.

Deocamdată, pe incidența pe care o avem, nu se impune trecerea tuturor unităților de învățămînt în scenariul roșu. Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean monitorizează constant numărul de îmbolnăviri de noul coronavirus din școli și grădinițe și, în funcție de evoluție, se vor lua decizii în CJSU”, ne-an declarat prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

La ora actuală, se află sub scenariu ”roșu”, cu participarea elevilor ori preșcolarilor la cursuri exclusiv on-line, Liceul Pedagogic și Liceul ”Mihai Eminescu” Bârlad, precum și Liceul ”Cuza Vodă” și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4, ambele din Huși. Cel mai probabil, astăzi, în cazul liceului din Huși se va decide, în cadrul CJSU Vaslui, trecerea de la scenariu ”roșu” la cel ”galben”. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: