Home » Administratie » Avem Consiliu Județean. Aleșii poporului au depus jurământul de credință

Avem Consiliu Județean. Aleșii poporului au depus jurământul de credință

Un număr de 31 din cei 34 de consilieri județeni aleși în urma procesului democratic din 27 septembrie, alături de președintele care și-a câștigat postul uninominal, au depus jurământul în cadrul ședinței festive de constituire a forului legislativ care va conduce județul în următorii patru ani. Trei dintre cei votați pe listă au lipsit de la eveniment motivat de faptul că au ales să fie în alte foruri, cum ar fi parlament, primării sau consilii locale.

 

Moment festiv, joi, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ, acolo unde majoritatea celor aleși în cadrul Consiliului Județean Vaslui au depus jurământul de credință în urma votului încredințat de către electorat la alegerile locale din această toamnă. Desigur, s-a supus aceleiași proceduri și președintele ales uninominal, Dumitru Buzatu, în prezența prefectului județului, Mircea Gologan. De altfel, reprezentantul guvernului în teritoriu a fost cel care a dat citire hotărârii de încheiere a Tribunalului Vaslui prin care s-a recunoscut mandatele consilierilor județeni. Excepție au făcut trei dintre cei 34 de consilieri, cărora instanța nu le-a validat mandatele la cererea acestora. Este vorba de Daniel Olteanu (ALDE), care a preferat să rămână în continuare deputat în Parlamentul României, de Cristian Rusu (PNL), primar ales al orașului Negrești, și de Radu Bobârnat (PNL), care a decis să fie consilier local la Huși. Locurile celor trei consilieri vor fi luate de către aleși de pe listele de supleanți ale acelorași partide. Astfel, pe postul lui Daniel Olteanu va veni Cristian Turcu, iar pe cele ale liberalilor vor accede în CJ tinerii Louis Pălăduță și Lucian Chirica. Aceștia vor depune jurământul e credință în următoarea ședință a Consiliuli Județean, așa cum prevede procedura.

Fiecare consilier a depus jurământul uninominal la pupitru

După citirea validărilor de către instanță, consilierii au depus, pe rând, jurământul la pupitrul din fața sălii de ședință. Numele lor au fost strigate, pe rând, de către junii aleși ai Consiliului Județean Vaslui. Cum era și firesc, cel care a deschis seria jurămintelor față de Dumnezeu și țară a fost președintele Dumitru Buzatu.

Este un moment foarte important în ceea ce priveşte administraţia judeţeană a Vasluiului. Este un nou mandat şi trebuie să apreciem cu toată seriozitatea că ne aşteaptă nişte sarcini destul de dificile în condiţiile acestea, în special cele economice generate de pandemie, mai ales că bugetele judeţelor sunt epuizate ca urmare a tuturor măsurilor care au trebuit să fie susţinute şi în condiţiile în care nu se profilează deocamdată un an care să fie marcat de creştere economică. Eu sper ca toţi cei care vor fi prezenţi în acest consiliu să dea dovadă de maximă seriozitate să încercăm să drămuim resursele noastre astfel încât chiar şi în aceste condiţii să se realizeze progrese în ceea ce priveşte atribuţiile exercitate de către Consiliul Judeţean. Am lansat ideea unui parteneriat între toate forţele politice pentru realizarea obiectivelor noastre şi pentru punerea în aplicare a proiectelor negociate în cadrul acestor parteneriate. Deocamdată nu am primit un răspuns din partea celorlalte forţe politice, dar avem o majoritate asigurată cu care putem să pornim la drum”, a declarat președintele ales Dumitru Buzatu.

Într-o şedinţă ulterioară, care va fi în prima jumătate a săptămânii viitoare, vot fi alese cele patru comisii de specialitate, precum și cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean.

Dumitru Buzatu se află în conducerea Consiliului Judeţean Vaslui din anul 2004. În primii opt ani a deţinut funcţia de vicepreşedinte, iar din 2012 a preluat postul de preşedinte. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*