Home » Administratie » Primarul Vasluiului și cei 23 de consilieri locali au depus jurământul

Primarul Vasluiului și cei 23 de consilieri locali au depus jurământul

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și cei 23 de consilieri locali aleși în urma scrutinului de la sfârșitul lui septembrie au depus jurământul de respectarea a legilor țării odată cu investirea în funcție pentru mandatul 2020-2024. Ceremonialul a fost unul unic până acum la nivel de județ datorită participării episcopului Hușilor, preasfințitul Ignatie, care a avut un mesaj tranșant pentru noii aleși, dar și a nepoților edilului ajuns la cel de-al patrulea mandat și ultimul în fruntea comunității vasluiene.

 

Zi solemnă în Sala ”Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ odată cu investirea în funcție a edilului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, precum și a noului legislativ care va activa în cadrul Consiliului Local în următorii patru ani. Intonarea imnului național al României, așa cum era firesc, în deschiderea ceremonialului, a fost urmată de o slujbă de Te Deum a episcopului Hușilor, preasfințitul Ignatie, și a protopopului de Vaslui, Adrian Chirvase. Ulterior, prefectul județului a dat citire hotărârilor prin care le-a fost validat mandatul primarului și consilierilor locali. În consecință, după primarul Vasile Pavăl, ceilalți 23 de aleși locali au depus jurământul de credință prin aceștia care garantează că vor face tot ceea ce este mai bun pentru binele locuitorilor municipiului Vaslui. Singurul care a făcut-o într-un mod special a fost consilierul Valentin Dragomir, care, din cauza izolării la domiciliu pe fondul pandemiei de coronavirus, a depus jurământul on-line.

O prezență inedită a fost a celor doi nepoți și a soției primarului Vasile Pavăl pe care acesta i-a îmbrățișat la finalul cuvântului său prin care a garantat locuitorilor municipilului același devotament față de urbea pe care o slujește de 12 ani în calitate de edil.

Am depus astăzi jurământul de primar pentru al patrulea mandat și ultimul! De 12 ani, păstoresc această urbe și nu am avut alt gând decât să-i transform viața și înfățișarea. Lăsând, o clipă, deoparte, modestia, au fost trei mandate de succes, căci altfel vasluienii nu mi-ar mai fi acordat această nouă șansă – șansa de a continua proiecte, de a finaliza proiecte, dar, mai ales, de a iniția noi proiecte ce vor sta în atenția viitorilor edili. Fiecare dintre ele m-au învățat lucruri noi, despre administrație, despre vasluieni, dar, mai ales, despre mine. Toate au fost experiențe noi, binevenite și, înarmat cu ele, pășesc în această ultimă încercare a carierei mele de edil. Este ultimul mandat dar și cel mai greu din toate, cel mai important și mai provocator, pentru că trebuie să demonstrez că le-am meritat pe toate celelalte dar, mai ales, pentru că trebuie să-l închei cu capul sus. Cerințele și așteptările sunt mult mai mari. Este ca în sport: este greu să ajungi sus, dar mai greu este să te menții acolo. Vreau și trebuie să mă adresez acum celor din familia mea. Fără ei, fără sprijinul lor, fără înțelegerea lor, fără sacrificiile lor, nu aș fi putut face față solicitărilor acestei funcții”, a transmis primarul Vasile Pavăl.

Un mesaj important pentru aleșii locali l-a avut episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, care le-a cerut acestora să pună interesul oamenilor și a comunității locale mai presus de interesele politice sau personale: ”Mulțumesc domnului primar pentru invitația de a participa la această festivitate și pentru că a ținut foarte mult să nu lipsească din bucuria acestui moment componenta spirituală, care este esențială pentru fiecare dintre noi. Menirea noastră, fie că suntem sacerdoți, medici, dascăli, funcționari publici în administrația locală, județeană sau națională, este să ne punem în slujba semenilor noștri. Să o facem cât mai autentic, mai frumos și mai sincer. Din păcate, așa cum foarte sugestiv spunea cineva, politica s-a transformat într-un «acid care dizolvă foarte multe solidarități» sau este un «eficient generator de ură». Este o realitate la care toți suntem părtași. În general, urmăresc ședințele consiliilor locale din cele trei orașe și pe cele ale consiliului județean. Am o doză de tristețe pentru că nu se depășesc anumite diferențe de opinie sau faptul că fiecare împărtășește o anumită opțiune politică, și fiecare să se pună, cu adevărat, în slujba binelui comun. Cred că ar trebui, în tot ceea ce întreprindeți, să prevaleze interesul oamenilor, al comunității. Nici eu, ca episcop, sau preoții, nu facem nimic pentru noi, ci pentru semenii noștri. Rogu-vă, nu vă lăsați domniți de zâzanie. Nu lăsați ca această zâzanie să domnească simțirile, inimile, deciziile și mintea dumneavoastră. Noi credem în acest principiu și îl aplicăm în Biserică.
Dacă veți ține cont de această deviză, cred că foarte multe proiecte pot fi duse la capăt, iar oamenii vor simți că le sunteți aproape”.
Ședința de investire a primarului Vasile Pavăl și a consilierilor locali s-a încheiat cu mesajul prefectului județului și felicitările de rigoare, cele personale, de la sfârșitul ședinței. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*