Home » Administratie » Ziua Armatei Române, marcată într-un mod restrâns de către Primăria și Consiliul Județean Vaslui

Ziua Armatei Române, marcată într-un mod restrâns de către Primăria și Consiliul Județean Vaslui

Primăria și Consiliul Județean Vaslui au sărbătorit într-un mod aparte în acest an Ziua Armatei Române, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, lipsind, pentru prima dată în istoria unor astfel de manifestări, trupele de militari de la parada firească pentru un eveniment atât de important. Însă, au fost prezenți reprezentanți ai Armatei aflați în retragere ori rezervă, care, la fel ca și autoritățile locale și cele județene, au depus o coroană de flori la monumentul ridicat în memoria eroilor vasluieni care s-au jertfit în cel de-al doilea război mondial.

Ziua Armatei Române nu a mai fost sărbătorită la Vaslui cu același fast ca în anii din urmă din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, autoritățile locale și județene nu au putut lăsa nemarcat acest important eveniment și au decis, în ciuda lipsei militarilor care ar fi trebuit să defileze pe strada Kogălniceanu, să organizeze un ceremonial al Monumentul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial. Doar cu participarea a o mică parte dintre angajații Consiliului Județean și ai Primăriei Vaslui, întregul eveniment s-a desfășurat într-o notă de discreție, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare fizică dintre participanți. Evident, au fost prezenți și câțiva reprezentanți ai asociațiilor militarilor în rezervă și retragere din Vaslui care, la fel ca și cei doi organizatori, au depus o coroană de flori la baza crucii de la monumentul eroilor. Primarul Vasile Pavăl și președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, au transmis mesajul lor cu privire la însemnătatea zilei de 25 octombrie. (Ionuț PREDA)

About admin

2 comments

  1. Serios est news? Vedeți pesediștii de la Vaslui în frunte cu bețivul satului și nu spuneți nimic de la Bârlad? Băi dar sunteți roșii rău de tot!

  2. Băi sunt conducătorii județului asta și numai unul din toată gloata de pesediști poarta mască și ăla doar la gură. Halal exemplu în județul ăsta u de rata de incidență a virusului este peste 3.

%d blogeri au apreciat: