Home » Administratie » 15 burse pentru liceenii și studenții din județ cu rezultate deosebite, oferite de Episcopia Hușilor

15 burse pentru liceenii și studenții din județ cu rezultate deosebite, oferite de Episcopia Hușilor

Zece elevi de liceu și cinci studenți din județul nostru cu rezultate deosebite la învățătură se vor putea bucura de o bursă anuală de 300, respectiv 500 de lei pe durata unui întreg an școlar sau universitar, în cadrul unui concurs organizat de Episcopia Hușilor. Sumele de bani vor fi acordate în cadrul unui program intitulat ”Episcopul Ioachim Mareș”și care se alătură celorlalte proiecte de burse sociale sau de studiu acordate de episcopia hușeană.

Episcopia Hușilor inaugurează, la inițiativa preasfințitului Ignatie, programul de burse pentru elevi de liceu și studenți „Episcopul Ioachim Mareș”, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare lăsate tuturor credincioșilor din județul Vaslui. Astfel, vor fi scoase la concurs un număr de zece burse pentru elevii de liceu, a câte 300 lei lunar, și cinci burse pentru studenți, a câte 500 lei lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar.

”Prin aceste sume de bani, se va încuraja studiul și performanțele educaționale, ele fiind adresate elevilor și studenților cu rezultate școlare deosebite, cu domiciliul în județul Vaslui. Proiectul se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu, respectiv „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (20 de beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale) și „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie), prin care încercăm să venim atât în sprijinul celor aflați în risc de abandon școlar, cât și a celor care au rezultate educaționale deosebite”, susțin reprezentanții Episcopiei Hușilor.

Elevii și studenții care doresc să beneficieze de una din cele 15 burse vor trebui să-și depună dosarele de concurs până pe 13 noiembrie, direct sau prin poştă, la sediul Episcopiei Hușilor, din municipiul Huși, str. Ștefan cel Mare, nr.1, jud. Vaslui, CP 735100. Ulterior, până pe 24 noiembrie, se va face selecția dosarelor de către comisia de validare, iar pe 25 noiembrie se vor afișa rezultatele finale pe site-ul Episcopiei Hușilor. (Ionuț PREDA)

 

About admin

%d blogeri au apreciat: