Home » Administratie » Un turc cu acte de identitate bulgărești false, prins când încerca să intre în România prin Vama Albița

Un turc cu acte de identitate bulgărești false, prins când încerca să intre în România prin Vama Albița

Un bărbat de 37 de ani, din Turcia, a încercat să înșele vigilența autortăților și să intre în țară, prin vama de la estul județului nostru, cu acte de identitate bulgărești false, documente pe care le cumpărase cu 300 de euro. Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pe numele turcului pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Autoritățile de frontieră care își desfășoară activitatea în Vama Albița au depistat un bărbat din Turcia care, ca pasager într-un microbuz, a încercat să intre în țara noastră cu documente false. Cartea de identitate prezentat la control era cu însemnele autorităţilor bulgare, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au făcut verificări specifice, în urma cărora au stabilit că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

În consecință, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului și a bagajelor acestuia, ocazie cu care polițiștii de frontieră au mai descoperit într-un rucsac un pașaport similar celor eliberate de autoritățile bulgare, precum și o carte de identitate și un permis de conducere eliberate de autoritățile din Turcia, toate pe numele cetățeanului turc. În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că pașaportul bulgăresc este, de asemenea, fals, însă documentele turcești sunt valabile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Bărbatul din Turcia a spus autorităților că a procurat documentele bulgărești prin intermediul unei persoane, achitând suma de 300 de euro și că intenționa să le folosească în Franța. Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele turcului pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (Ionuț PREDA)

 

About admin

%d blogeri au apreciat: