Home » Administratie » Basarabean prins în Vama Albița cu un buzunar plin de bijuterii nedeclarate și o carte de identitate falsă

Basarabean prins în Vama Albița cu un buzunar plin de bijuterii nedeclarate și o carte de identitate falsă

Un bărbat din Republica Moldova, dar și cu cetățenie română, a fost prins de autorități la intrarea în țară cu un buzunar plin cu bijuterii, cel mai probabil din aur, cu care încerca să intre ilegal în România, având asupra sa și un act de identitate fals pe numele altei persoane. Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, amendându-l, totodată, pe basarabean cu 3.000 de lei și lăsându-l fără bijuterii.

 

Polițiștii de frontieră vasluieni descoperă pe bandă rulantă ilegalități comise de către cei care intră sau ies din țară prin Vama Albița. Printre aceștia se numără și un basarabean de 39 de ani care, aflat la volanul unui Audi A3, înmatriculat în România, a încercat să intre în țara noastră cu mai multe bijuterii, cel mai probabil din aur, fără să le declare.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în buzunarul gecii bărbatului, șapte inele din material galben, cu greutatea de aproximativ 155 g, având inscripționate numele unor firme renumite pentru prelucrarea și confecționarea de bijuterii din metale prețioase. De asemenea, în portmoneu, avea o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele unei alte persoane și având aplicată o altă fotografie. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Cu privire la cele constatate, bărbatul le-a mărturisit organelor de control că a fost rugat de un concetățean să transporte respectivul document în Lituania și că nu are cunoștință că acesta este fals ori falsificat. Cu toate acestea, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
Legat de bijuterii, basarabeanul a spus că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării inelelor, în valoare totală de 1.230 lei, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*