Home » Administratie » 2.000 de fermieri din județ care au fost afectați de criza covid-19 vor beneficia de bani de la PNDR

2.000 de fermieri din județ care au fost afectați de criza covid-19 vor beneficia de bani de la PNDR

Nu mai puțin de 1.997 de crescători de animale și cultivatori de legume și fructe din județul Vaslui au fost înregistrați de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ca potențiali beneficiari ai Măsurii 21, prin care se acordă un sprijin temporar cu caracter excepțional fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19. În urma analizei cererilor, fermierii ar urma să beneficieze de ajutoare financiare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, respectiv prin sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și/sau caprine, dar și în sectorul vegetal: legume-fructe și cartofi.

Fermierii din județul Vaslui ar putea recupera o parte din pierderile generate de epidemia de coronavirus. Și asta în urma cererilor depuse la APIA, prin care crescătorii de animale și cultivatorii de legume și fructe ar urma să beneficieze de ajutoare financiare prin PNDR. Astfel, conform situației centralizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vaslui, există 528 de cereri din partea crescătorilor de bovine, pentru un număr total de 6.601 animale. La acestea, se adaugă alte 1.068 de solicitări ale crescătorilor de ovine și caprine, cu un număr total de 209.688 de capete. De asemenea, mai există 520 de cereri, pentru aproape o mie de hectare de teren, pentru cultivatorii de legume, fructe și cartofi. Per total, numărul cererilor la nivelul județului este de 1.997, însă acestea vor fi analizate individual de către angajații APIA. Comparativ cu alte județe, Vasluiul se află printre ultimele locuri la numărul de solicitări pentru ajutoare financiare acordate celor afectași de criza covid-19. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: