Home » Administratie » Fostul director al DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, ar putea reveni în funcție, cu acordul instanței

Fostul director al DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, ar putea reveni în funcție, cu acordul instanței

Fostul director al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Mitiu Ciupilan, ar putea reveni în funcție, în urma unei decizii a instanței de judecată care a considerat abuzivă demiterea sa de la șefia instituției la sfârșitul anului trecut. Decizia nu este una definitivă, fiind deja atacată de către Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor la Curtea de Apel Iași.

 

Demiterea fostului director PSD al DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, în decembrie anul trecut, a fost un abuzivă, potrivit unei sentințe a Tribunalului Vaslui. Instanța a considerat că eliberarea din funcție a fostului conducător al instituției s-a făcut fără un temei legal. Și asta în condițiile în care abaterea imputată, cea a modului deficitar de gestionare a unui focar de pestă porcină din județul Galați, nu avea legătură cu responsabilitatea lui Mitiu Ciupilan, având în vedere că nu avea competenețe teritoriale în județul vecin. Mai mult decât atât, numirea noului director în locul său s-a făcut atunci când Mitiu era încă în funcție. În consecință, magistraţii au dispus anularea ordinului emis de preşedintele ANVSA pe 9 decembrie 2019, însă nu au fost de acord cu solicitarea fostului director privind acordarea de daune morale.
ANSVSA nu a fost de acord cu decizia Tribunalului Vaslui și, în consecință, a atacat-o la Curtea de Apel Iaşi. La ora actuală, la conducerea DSVSA Vaslui se află un al medic veterinar, respectiv Sofica Meda Orzan. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: