Home » Administratie » Goscom Vaslui, intervenții pe situații de urgență în municipiul reședință

Goscom Vaslui, intervenții pe situații de urgență în municipiul reședință

 

Societatea Goscom Vaslui desfășoară, la solicitarea autorităților locale, și activități de intervenție pe situații de urgență atunci când apar diverse probleme pe arterele și spațiile publice din municipiul reședință, în special în urma intemperiilor vremii. Pe lângă îndepărtatul aluviunilor aduse de torenți pe șosele, mai ales în zona suburbiilor, operatorul local de salubritate se implică, printre altele, și la degajarea de pe domeniul public a arborilor doborâți de furtună sau la prevenirea inundării unor obiective, prin amplasarea, spre exemplu, de saci cu nisip în zonele afectate.

Situații de urgență care apar la nivel de municipiul Vaslui, mai ales când este vorba de efectele intemperiilor vremii, sunt rezolvate de către societatea locală de salubritate. La fiecare solicitare a primăriei, Goscom intervine pentru înlăturarea acestor efecte, de la aluviunile și apa de pe șosea, la copacii doborâți de rafalele de vânt. Un exemplu concret în acest sens a fost chiar în această lună, atunci când ploaia torențială a creat probleme pentru municipalitatea vasluiană și pentru o serie de șoferi care au tranzitat Zona Industrială din Vaslui. Cantitățile mari de apă scurse de pe versanți, care au angrenat și o masă uriașă de aluviuni de pe terenul agricol, a condus la blocarea traficului rutier pe o porțiune de câteva zeci de metri în dreptul Clubului Pescarilor. În punctul maxim al viiturii, nivelul apei a depăși chiar și un metru. Pentru remedierea situației și reluarea traficului, în zonă au acționat echipajele Goscom Vaslui, cu un buldoexcavator, cu care au fost îndepărtate aluviunile de pe șosea, și un autocamion, pentru preluarea și transportarea nămolului.
De asemenea, angajații societății vasluiene de salubrizare au intervenit și în zona Școlii Brodoc, unde drumul a fost blocat de balast și aluviuni aduse de viitură de pe o stradă lăturalnică. Nu în ultimul rând, Goscom a curățat de pietriș și șoseaua principală care tranzitează suburbia Rediu, fiind implicați angajați din sectoarele de salubritate și spații verzi. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: