Home » Administratie » Mașină furată din Franța, descoperită în Vama Albița

Mașină furată din Franța, descoperită în Vama Albița

Un autoturism furat din Franța, inclusiv certificatul acesteia de înmatriculare, a fost descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Albița de autorități în timp ce un moldovean încerca să-l scoată din țară cu ajutorul unei platforme. Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru furt, în timp ce mașina de 20.000 de euro a fost confiscată.

Furt de mașină depistat de polițiștii de frontieră vasluieni la Vama Albița. Este vorba de un Renalut Clio sustras din Franța și pe care un basarabean de 39 de ani încerca să-l scoată din România și, implicit, din spațiul Uniunii Europene, cu ajutorul unei platforme. Mai mult decât atât, șoferul deținea și certificatul de înmatriculare al autoturismului, încercând să demonstreze ca el este de bună credință.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât acesta, cât și certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul de pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, semnalări introduse de autoritățile din Franța.
Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Franța, plătind suma 2.400 de euro, moment în care a primit și documentele prezentate la controlul de frontieră și că nu avea cunoștință despre faptul că mijlocul de transport în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt, iar autoturismul, în valoare de 20.000 de lei, și certificatul de înmatriculare au fost reținute în vederea continuării cercetărilor. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*