Home » Administratie » CJ Vaslui se concentrează, în sfârșit, pe legătura cu județul Iași spre comuna Țibănești

CJ Vaslui se concentrează, în sfârșit, pe legătura cu județul Iași spre comuna Țibănești

Podul aflat pe DJ 248 A, pe raza comunei Todirești, a fost consolidat și reabilitat. Lucrările au costat aproximativ 1,2 milioane de lei, fondurile provenind de la bugetul de stat și bugetul local al județului Vaslui.

Podul are o lungime de aproximativ 53 m și lățimea de 8 m, fiind unul dintre cele mai mari aflate pe drumurile județene.

„Aici avem și un alt proiect în derulare. Este vorba despre asfaltarea a 9,85 km de drum județean din DJ 248 A. Investiția este finanțată prin PNDL 2. Constructorul a asfaltat deja 2 km, înainte de pod, urmând ca până la sfârșitul anului să asfalteze și diferența, până la limita cu județul Iași. În prezent, sectorul de drum este pregătit pentru turnarea de covor asfaltic, fiind pus balastru și piatră spartă”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Tot pe DJ 248 A, pe raza comunei Rafaila a fost reabilitat un segment din drum, în lungime de 1,5 km, fiind turnat beton, investiția fiind finanțată în totalitate din bugetul local al județului Vaslui.

Drumul județean 248 A care trece prin comuna Todirești și face legătura cu județul Iași va fi asfaltat în această primăvară. Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că a discutat cu constructorul și aceasta este promisiunea pe care a primit-o. Tronsonul de drum are 10 kilometri și trece prin satele Drăgești și Sofronești, iar în fiecare an sute de conducători auto au suportat calvarul traversării acestei zone.

„Până în luna mai acest drum va fi asfaltat, cel puțin cu primul strat. Acum se lucrează la drum, este acolo o întreagă flotă de agregate. Este un drum interjudețean de mare importanță, care asigură legătura cu județul Iași. Acum se lucrează la terasament și se pune un strat de piatră spartă. După cum văd că se mișcă constructorul, am convingerea că drumul va fi asfaltat”, a spus Petrică Simiuc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: