Home » Local » Patru familii din comuna Pogana își plâng morții în urma unui cumplit accident rutier! (Foto+Video)

Patru familii din comuna Pogana își plâng morții în urma unui cumplit accident rutier! (Foto+Video)

Un accident rutier terifiant petrecut în apropiere de Bârlad s-a soldat cu decesul a patru bărbați, toți din comuna Pogana. Tragedia s-a petrecut pe Drumul European (DE) 581, în județul Galați, pe raza comunei Priponești, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri față de Bârlad. Un autoturism marca Mazda, înmatriculat în județul Vaslui, care circula dinspre Bârlad, s-a izbit violent de un TIR, care era staționat pe partea dreaptă a șoselei. Se pare că șoferul mașinii marca Mazda nu ar fi observat la timp TIR-ul și a intrat cu mașina în partea din spate a acestuia. Impactul a fost extrem de violent, iar toți cei patru ocupanți ai mașinii au fost declarați decedați de către medicii de pe ambulanțele sosite la fața locului. Cele patru victime – Laurențiu Călin (53 de ani), Vasile Alexandru Călin (23 de ani), șoferul Iulian Ursachi (39 de ani) și Costică Cristi Romila (47 de ani) sunt din satul Bogești, comuna Pogana. Oamenii lucrau în construcții și tocmai se îndreptau către București, acolo unde își găsiseră de lucru. În urma lor, au rămas șapte copii cu vârste cuprinse între un an și 13 ani.

”În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit  cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DE 581, în județul Galați, pe raza comunei Priponești. La fața locului au fost deplasate și ambulanțe aparținând SAJ Vaslui,  Substația Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un autoturism care a intrat cu partea din față sub un TIR staționat pe marginea drumului. În autoturism se aflau patru persoane încarcerate și inconștiente. După descarcerare, toate cele patru victime, bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 60 ani, au fost declarate decedate de către medicii de pe ambulanțele aparținând SAJ Vaslui”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili cauza și circumstanțele producerii acestui cumplit accident rutier. Din câte se pare, TIR-ul respectiv staționa regulamentar pe marginea șoselei de cu o seară înainte, din cauza unor defecțiuni suferite. Nemaiputând fi scos de pe partea carosabilă, autovehiculul a fost semnalizat corespunzător cu lumini de avarie și triunghiuri reflectorizante. Din păcate, se pare că șoferul de pe mașina marca Mazda nu l-a observat la timp și, astfel, s-a izbit violent de TIR, impactul fiind fatal pentru cei patru ocupanți ai autoturismului.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*