Home » Agricultura » Obiectiv ambițios al Primăriei Berezeni: clasarea în topul comunelor din România la suprafețe împădurite

Obiectiv ambițios al Primăriei Berezeni: clasarea în topul comunelor din România la suprafețe împădurite

Firma privată care a câștigat licitația pentru împădurirea unei suprafețe de 113 hectare de pădure în comuna Pădureni a demarat lucrările de plantare de puieți. Dacă nu în această primăvară, autoritățile locale speră ca în toamnă proiectul să fie finalizat. Programul este în valoare de 4,5 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Toader Dima, primarul comunei Berezeni, a precizat că șantierul de împădurire este cea mai frumoasă și mai impoartantă investiție de pe raza județului Vaslui.

„Terenul a fost pregătit din toamnă pentru împădurire și este situat la intrarea în comună dispre municipiul Huși. După împădurire, urmează ca perioadă de întreținere a suprafeței forestiere să fie de 12 ani. Județul Vaslui duce lipsă de pădure. Suntem într-o zonă în care seceta este la ea acasă. Noi am reușit să implementăm acest proiect de împădurire cu ajutorul APIA și a Ministerului Agriculturii. Această suprafață se adaugă la o altă zonă de 138 de hectare, pe care noi am împădurit-o din anul 2015. În ultimii ani, am mai împădurit și alte suprafețe de terenuri degradate pe o suprafață de 90 de hectare. Vrem ca localitatea noastră să fie una din comunele fruntașe din România, în ceea ce privește suprafețele împădurite”, a spus Toader Dima.

În total, comuna Berezeni are plantată în ultimii 30 de ani o suprafață totală de 400 hectare, performanță care o clasează pe locurile fruntașe la nivel național. De altfel, proiectul care este în prezent în derulare este cel mai mare din țară, la categoria proiectelor implementate de UAT-uri, care nu sunt specializate în împăduriri așa cum sunt direcțiile sau inspectoratele silvice.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: