Home » Administratie » Provocarea Primăriei Bârlad pentru elevi: câte o tabletă pentru cele mai bune trei propuneri de dezvoltare a orașului!

Provocarea Primăriei Bârlad pentru elevi: câte o tabletă pentru cele mai bune trei propuneri de dezvoltare a orașului!

Municipalitatea bârlădeană continuă campania de atragere a comunității locale în creionarea unei strategii de dezvoltare durabilă a urbei. Ultima provocare lansată de edilii orașului se adresează exclusiv elevilor, cărora li se cere să vină cu propuneri concrete, cu inițiative și proiecte care să vizeze dezvoltarea pe viitor a unui Bârlad așa cum și-l doresc.

”Cum ar trebui să arate orașul în care îți dorești să trăiești? Fie că discutăm despre parcuri, locuri de joacă, mall-uri sau unități de divertisment… toate propunerile voastre vor fi luate în calcul. Împreună vom putea să dezvoltăm locul ideal în care să locuim și creștem împreună!”, așa sună provocarea lansată de conducerea Primăriei Bârlad.

Cei vizați sunt elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal, iar cele mai bune trei propuneri vor fi premiate cu câte o tabletă. Cei care vor să participe la această inițiativă vor putea trimite desene, compuneri, materiale video și idei de proiecte pe adresa de mail dezvoltare.locala@primariabarlad.ro. Data limită de trimitere a propunerilor este 8 aprilie 2021, iar fiecare mail va trebui să conțină toate datele expeditorului : numele complet, unitatea școlară și clasa din care face parte. Comisia de evaluare este formată din membri ai firmei pe care municipalitatea bârlădeană a contractat-o pentru întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU). Principalele criterii de evaluare a materialelor ce vor fi trimise sunt creativitatea și originalitatea.

În ultimii trei ani și jumătate, municipalitatea bârlădeană și-a făcut un obicei din a consulta cetățenii cu privire la dezvoltarea orașului în care trăiesc. Nu mai devreme de februarie și martie a.c., edilii orașului au invitat reprezentanți ai mediului de afaceri, organizațiilor nonguvernamentale, cultelor religioase, instituțiilor culturale, unităților sanitare și cele de învățământ să participe la dezbateri publice axate tot pe elaborarea SIDU.

Apoi, Primăria Bârlad a lansat un chestionar format din 12 întrebări la care au fost invitați să răspundă cât mai mulți locuitori ai urbei.

„Contribuie la dezvoltarea municipiului Bârlad! Primăria municipiului Bârlad vă invită să contribuiți la conturarea ideilor de proiecte în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului Bârlad. Este un proiect al nostru, al tuturor locuitorilor municipiului Bârlad. Vă invităm să completați chestionarul referitor la evaluarea situației actuale a municipiului Bârlad, pe care îl găsiți accesând link-ul https://forms.gle/5N3t4RkMgd1qCyQHA. Împreună vom stabili direcţiile de dezvoltare, vom identifica punctele forte și vom găsi soluţii pentru punctele slabe. În continuare, vă considerăm un partener de încredere pentru dezvoltarea municipiului Bârlad!”, așa sună invitația lansată cetățenilor de către reprezentanții primăriei.

About Razvan Calin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*