Home » Administratie » Comunele mici au probleme cu întocmirea bugetului. Investițiile rămân în atenția primarilor

Comunele mici au probleme cu întocmirea bugetului. Investițiile rămân în atenția primarilor

Autoritățile din comuna Berezeni susțin că sunt mulțumite de alocările bugetare pentru acest an. Direcția de acțiune va fi finalizarea investițiilor începute la nivel local, cum ar fi centrul cultural sau centrul social care este în construcție. Alte investiții vizează o piață agroalimentară, precum și proiectele finanțate prin PNDL 1 și 2 (drumuri, școli, grădinițe).

„Multe primării cu un număr mic de locuitori se plâng că nu o să le ajungă banii. Noi sperăm să mai primim și alte surse până la rectificarea bugetului consolidat al statului”, a spus Toader Dima, primarul comunei Berezeni.

În comuna va fi inaugurat în acest an un centru social de zi pentru persoanele vârstnice. Investiția este extrem de importantă pentru autoritățile locale, în condițiile în care foarte multe persoane în vârstă au rămas singure și nu are cine să le îngrijească. Valoarea proiectului se ridică la 1 milion de lei, iar printr-un ONG este asigurată funcționarea pentru o perioadă de trei ani de zile.

”Centrul social de zi este pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Capacitatea centrului este pentru 150 de persoane și vor fi prestate servicii sociale pentru persoanele în vârstă defavorizate. La acest centru social se va servi o masă caldă, pentru cei care se pot deplasa. Pentru cei care nu se pot deplasa, noi am comandat două mașini, una pentru transport persoane și alta pentru transportul mesei calde. În aceste cazuri, asistentele se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le da masa și a îngrijirea de care au nevoie. Cei care vin la centru au la dispoziție medici, asistente, infirmiere și vor putea beneficia de tratament, de ședințe de fizioterapie etc.”a mai spus Toader Dima.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: