Home » Administratie » Mare asfaltare din municipiul Vaslui totalizează 54 de kilometri. Traian și Decebal sunt cele mai mari proiecte

Mare asfaltare din municipiul Vaslui totalizează 54 de kilometri. Traian și Decebal sunt cele mai mari proiecte

de Dănuț CIOBANU 

În următorii trei ani, la nivelul municipiului Vaslui vor fi asfaltate mai multe străzi care totalizează 54 de kilometri. Lucrările vor debuta după ce va fi finalizat proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal. Municipalitatea are în vizor asfaltarea străzilor din zona Moara Greci, Filaturii, Rediu, Brodoc, Viișoara, Obor, Dimitrie Cantemir etc. Cele mai importante bulevarde care vor intra în modernizare sunt Traian și Decebal.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că finanțarea programului de asfaltare de la nivel local este prevăzută în buget la secțiunea de dezvoltare.

„În ceea ce privește investițiile, avem două artere importante și anume Traian și Decebal, care acum sunt la stadiul de proiect tehnic. După ce vor fi terminate lucrările la proiectul tehnic se va trece la organizarea licitației publice, în vederea adjudecării execuției proiectelor. Obiectivul nostru este ca în al doilea semestru al acestui an să înceapă lucrările efectiv”, a precizat Vasile Pavăl.

Devizul general al lucrărilor de pe strada Traian se ridică la suma de 7.874.311 lei (cu TVA). Prin realizarea obiectivului se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport pe străzile supuse investiţiei, facilitând astfel mobilitatea populaţiei şi a bunurilor.

De asemenea, Primăria Vaslui va investi 20 milioane de lei pentru modernizarea străzii Decebal. Principalele lucrări propuse pentru reabilitare vizează asfaltarea carosabilului, montarea de borduri noi, lucrări pentru siguranţa circulaţiei, amenajare piste de biciclete pe tronsonul de trotuar pe partea Sălii Sporturilor, instalaţia de iluminat existentă va fi înlocuită şi se vor prevedea corpuri de iluminat cu LED, reţea canalizare pluvială pentru dirijarea apelor pluviale etc.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul curent va mai cuprinde și finanțarea studiilor de fezabilitate pentru mai multe obiective de interes local. În acest sens, trebuie identificați cei mai buni contructori care să aibă capacitatea de a realiza programele de investiții.

„Am asigurat finanțarea în fiecare an și nu am avut datorii la constructori nici măcar o lună. Din nefericire, nu s-au realizat întotdeauna lucrările așa cum trebuia. Să sperăm că în acest an ne vom îmbunătăți cu toții activitatea și va fi bine. Avem numeroase proiecte care vizează infrastructura, bazarul etc.”, a mai spus Vasile Pavăl.

În cazul noului bazar, ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și târgul auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona târgului auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: