Home » Administratie » Bloc de locuințe sociale în municipiului Vaslui. Prețurile pe piața imobiliară sunt în creștere

Bloc de locuințe sociale în municipiului Vaslui. Prețurile pe piața imobiliară sunt în creștere

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunțat că au fost reluate lucrările la cele 20 de locuințe sociale din Zona Industrială. Licitația privind execuția blocului de locuințe de serviciu a fost adjudecată de către o firmă din orașul Negrești.

„Proiectul va fi realizat de către o firmă de construcții din Negrești și o firmă care se va ocupa de proiectare. Licitația publică de atribuire a vizat execuția lucrărilor plus proiectarea”, a spus Vasile Pavăl.

Tot în zona Industrială, se va mai construi prin ANL un bloc cu 40 de apartamente pentru tineri, destinate închirierii. Primăria Vaslui va suporta din bugetul local execuția utilităților aferente construcției, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi).

Noile construcții se alătură celor trei blocuri ANL existente în Zonă Industrială, unde locuiesc cu chirie 80 de familii.

Chiar dacă între prețurile din ofertă și cele negociate în vederea perfectării tranzacției sunt diferențe majore, trendul local pe piața imobiliară din municipiul Vaslui este de majorare a prețurilor. Prețurile crescute se observă atât în portofoliul ofertelor prezentate de agențiile imobiliare, cât și în ofertele de pe Internet.

Prețurile apartamentelor cu două camere din municipiul Vaslui variază între 41.000 – 50.000 de euro, în timp ce un apartament cu trei camere ajunge până la 62.000 de euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: