Home » Administratie » Primarii nu au bani pentru întreținerea drumurilor. Comuna Arsura are doar 1,3 kilometri de asfalt

Primarii nu au bani pentru întreținerea drumurilor. Comuna Arsura are doar 1,3 kilometri de asfalt

Primarii din județul Vaslui se plâng că au primit foarte puțini bani pentru întreținerea drumurilor. Pentru anul 2021, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a decis ca TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale să fie repartizată în mod egal tuturor UAT-urilor (câte 10 mii lei). Excepție face UAT județul Vaslui, căre a primit 10.279 mii lei, ținându-se cont de cei peste 900 km de drumuri județene care trebuie întreținuți, reparați și deszăpeziți.

„Suma de 10.000 de lei este insuficientă. Arsura are doar 1,3 kilometri de drumuri comunale cu asfalt, restul sunt din piatră sau pământ. Suma necesară este mult mai mare. Avem multe proiecte depuse la CNI și sperăm să le implementăm și să finalizăm acele investiții în școli, drumuri, aducțiune de apă. Sunt multe de făcut și noi am rămas cumva în urmă. Banii nu sunt suficienți”, a spus Andrei Năstase, primarul comunei Arsura.

În aceste zile, autoritățile locale lucrează la întocmirea bugetului pe anul 2021. Cum în comuna Arsura veniturile realizate din taxele și impozitele locale sunt reduse, autoritățile se așteptau să primească mai multe fonduri de la CJ Vaslui.

Vasluiul este unul din județele Moldovei care a primit cele mai mici sume pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Pentru cheltuielile privind drumurile județene și comunale județul Vaslui a primit de la bugetul național 15,8 milioane de lei.

În restul județelor sumele propuse a fi repartizate sunt următoarele: Bacău – 17.566 mii lei; Botoșani – 18.897 mii lei; Iași – 18.687 mii lei; Neamț – 14.186 mii lei; Suceava – 22.041 mii lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: