Home » Administratie » Bugetele primarilor ajung doar pentru funcționare. Nu sunt bani pentru dezvoltare!

Bugetele primarilor ajung doar pentru funcționare. Nu sunt bani pentru dezvoltare!

Tot mai mulți primari din județul Vaslui reclamă sumele mici pe care le-au primit în anul 2021 la întocmirea bugetului. Carmen Bîlbîie, primarul comunei Epureni, crede că niciun primar din județ nu este mulțumit de sumele primite pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Banii abia ne ajung să ne acoperim partea de funcționare. Va trebui să atragem alte fonduri pentru a dezvolta comuna. Ceea ce avem acum în buget nu ne ajunge”, a spus Carmen Bîlbîie.

În prezent, în comuna Epureni a fost finalizat proiectul de alimentare cu apă în toate cele patru sate componente. În acest sens, autoritățile locale au emis procesul verbal de finalizare a lucrărilor. O altă investiție care este aproape de final este construirea unei școli, precum și asfaltarea unui drum comunal.

„Vrem să facem în comună un dispensar și am depus un proiect pentru acest obiectiv. Mai avem la Compania Națională de Investiții proiecte pentru trei drumuri. Unul este pe situații de urgență și se află în faza de licitație, iar celelalte două drumuri sunt în evaluare”, a mai spus primarul Carmen Bîlbîie.

Tot la capitolul investiții, autoritățile locale derulează un proiect cu fonduri europene nerambursabile, în vederea construirii unui centru de zi de asistență și recuperare. La această dată a fost turnată fundația construcției, iar în acest an sunt toate premisele ca să fie ridicată clădirea noului centru social.

(Dănuț Ciobanu)

About Ciobanu Danut