Home » Local » ”Peripețiile” unui puști din Ciocani: a intrat cu mopedul înt-un pod și și-a rănit propriul bunic!

”Peripețiile” unui puști din Ciocani: a intrat cu mopedul înt-un pod și și-a rănit propriul bunic!

La numai 13 ani, un copil din satul Crângu Nou, comuna Ciocani, a reușit un pocinog de toată frumusețea: a ”călărit” un moped fără a avea permis de conducere, ”agregat” pe care l-a izbit într-un pod, reușind în același timp să-și rănească și propriul bunic. Accidentul s-a petrecut joi, pe la orele amiezei, pe una din străzile satului Crângu Nou. Din primele cercetări a reieșit că minorul a luat motoscuterul din curte, fără știrea părinților și a plecat la o scurtă plimbare. Nu a contat pentru el nici faptul că nu deținea permis de conducere, importantă era distracția. Însă, aventura sa s-a încheiat brusc, când s-a oprit cu tot cu moped în primul pod care i-a ieșit în cale. Din pod, a ricoșat și l-a acroșat pe bunicul său, care tocmai trecea prin zonă. Așa se face că bietul om s-a trezit luat în coarne de nărăvașul moped, ”călărit” cu mult sârg și și mai multă neștiință chiar de propriul său nepot.

„La ora 10.52, am fost sesizați prin apel la numărul de urgență 112 despre un eveniment rutier produs pe DJ 243A, pe raza localității Crângu Nou, comuna Ciocani. Un minor a luat un moped neînregistrat, pe care l-a condus pe un drum din sat, iar la un moment dat l-a lovit pe un bătrân de 81 de ani, care mergea în aceeași direcție cu copilul, dar pe celălalt sens de mers. Ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest accident rutier”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

La fața locului au ajuns și echipaje de la Substația de Ambulanță din Bârlad și de la Detașamentul de Pompieri Bârlad. Ambele victime erau conștiente și au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

”Minorul a suferit o fractură de membru superior, iar bunicul său a fost diagnosticat cu traumatism cranian. Ambii erau conștienți și stabili hemodinamic”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: