Home » Administratie » De mâine (10 aprilie) se înăspresc restricțiile la Bârlad!

De mâine (10 aprilie) se înăspresc restricțiile la Bârlad!

Noul set de restricții este valabil pentru următoarele două săptămâni.

În cursul zilei de vineri, 9 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis impunerea unui nou set de restricții în cazul Bârladului. Înăsprirea regulilor a fost impusă de creșterea ratei cumulative a COVID-19 la 4,02. În consecință, pe timpul week-end-urilor circulația persoanelor va fi restricționată începând cu ora 20, iar agenții economici sunt obligați să-și închidă magazinele la ora 18.

”Pentru localitățile din județul Vaslui, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 4‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5 ‰ de locuitori, începând cu data de 10 aprilie 2021, ora 00:00 și până la data de 23 aprilie 2021, ora 24:00, se instituie pe lângă măsurile stabilite la art.3, următoarele:

1. interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00 cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie; Această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

2. Obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5.00 – 18.00; Această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

3. Prin excepție de la prevederile pct. 2, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;

4. Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness; această măsură nu se aplică în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

 

      ART.5. Rămân în vigoare prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui nr.27/31.03.2021 și nr.28/02.04.2021 privind adoptarea măsurilor de protejare a populației împotriva răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pe teritoriul județului Vaslui, pentru toate celelalte unități administrativ teritoriale de pe teritoriul județului Vaslui la care nu se face referire în prezenta hotărâre.

      ART.6. Prezenta Hotărâre se transmite Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vaslui de către serviciul Programe și Monitorizarea Serviciilor Deconcentrate din cadrul Instituției Prefectului – județul Vaslui.

     ART.7. Prezenta Hotărâre va fi transmisă Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, membrilor CJSU Vaslui și unităților administrativ teritoriale de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vaslui” se precizează în comunicatul emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui. Mai jos puteți viziona textul integral al Hotărârii nr. 29 din 9 aprilie 2021.

Hotararea-nr.29-CJSU Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui

About Razvan Calin