Home » Local » Tinerii vasluieni care studiază la facultăți de medicină ar putea profesa la Spitalul Județean de Urgență

Tinerii vasluieni care studiază la facultăți de medicină ar putea profesa la Spitalul Județean de Urgență

Reprezentanții pensionarilor din județul Vaslui susțin că investițiile în sănătate sunt foarte importante pentru comunitatea locală. În acest fel, locuitorii județului au unde se trata, iar tinerii care urmează studii superioare la facultăți de medicină din țară ar putea profesa la Vaslui.

În prezent, pe lângă dotarea ambulatoriului și extinderea UPU, la Spitalul Județean de Urgență se construiește un centru de zi, se montează un lift la secția de oncologie, o morgă nouă, se modernizează mai multe săli de operație.

„Este foarte bine că se iau măsuri de înzestrare a spitalului cu ce trebuie. Dacă nu erau banii europeni aceste investiții se realizau mult mai greu sau nu se făceau deloc. Spitalul de la Negrești este închis, cel de la Bârlad este pentru COVID-19 și a mai rămas pentru populație Spitalul Județean. Și așa lumea o duce greu, măcar sănătatea să fie pusă la punct. Poate așa, cu aceste înzestrări cu aparate medicale moderne, vom atrage și medici specialiști. Sunt foarte mulți elevi de la liceele din județ care sunt la facultatea de medicină și ar fi bine pentru ei să stea acasă cu părinții și să profeseze la spitalul din Vaslui”, a spus Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.

SJU Vaslui a fost modernizat în totalitate printr-un proiect cu finanțare europeană, prin POR 2007-2013. Proiectul a avut o valoare totală de 71.002.115 lei, din care 56.220.989 lei a fost finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României, iar 14.781.126 lei a reprezentat contribuția proprie a CJ Vaslui. Din valoarea totală a proiectului, a fost furnizată aparatură medicală în valoare de 9.974.331 lei computer tomograf, mamograf, două artroscoape şi un laparoscop pentru sălile de operaţii, cinci mese de operaţie etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: