Home » Local » Traficanții de droguri au început să opereze în centrul Bârladului!

Traficanții de droguri au început să opereze în centrul Bârladului!

O rețea formată din patru tineri localnici care vindeau droguri a fost anihilată de procurorii și agenții DIICOT Vaslui.

Polițiștii și procurorii vasluieni de la Crimă Organizată au reușit să anihileze o rețea bine organizată de traficanți de droguri care operau chiar în centrul Bârladului. Joi, 8 aprilie, Biroul Teritorial Vaslui al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a desfășurat în Bârlad o acțiune în timp căreia au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare și auto.

În urma acțiunii DIICOT Vaslui, patru tineri din Bârlad, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc. De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost descoperite și confiscate peste 110 grame de droguri de risc (cannabis), 50 de comprimate ecstasy (MDMA), aproximativ 22 de grame de amfetamină, precum și diferite obiecte folosite la cântărirea și comercializarea acestora și telefoane mobile.

”În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, mai multe persoane au desfăşurat activităţi de procurare, transport, depozitare şi vânzare de droguri de risc şi mare risc, în apropierea unei piețe de pe raza municipiului Bârlad, la prețuri cuprinse între 50 -70 lei/doză”, se arată într-un comunicat al DIICOT Vaslui.

Cei patru bârlădeni au fost prezentați, ulterior, Tribunalului Județean Vaslui, care a decis să-i bage după gratii pentru o lună: ”În baza art.202 alin.1, 3, 4 lit.e), art.223 alin. 2), art.224 şi art.233 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpaților: -HOGAŞ ALEXANDRU FLAVIUS, NOURESCU BOGDAN GEORGE, MORARU ALEXANDRU, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 09.04.2021 şi până la data de 08.05.2021, inclusiv. -DOBRIN ȘTEFAN IUSTIN, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 10.04.2021 şi până la data de 09.05.2021, inclusiv. În temeiul prevederilor art. 227 al.2) Cpp respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpaţii HOGAŞ ALEXANDRU FLAVIUS, NOURESCU BOGDAN GEORGE, -DOBRIN ȘTEFAN IUSTIN şi MORARU ALEXANDRU privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul prevederilor art. 227 al.2) Cpp respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpaţii NOURESCU BOGDAN GEORGE şi MORARU ALEXANDRU privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpații de mai sus”.

În acțiune au fost angrenați ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

About Razvan Calin