Home » Local » Copil rănit de o motosapă la Puiești!

Copil rănit de o motosapă la Puiești!

Utilajul i-a provocat răni grave la piciorul stâng.

Un băiat în vârstă de 11 ani din satul Puiești a fost la un pas să rămână infirm după ce și-a prins un picior într-o motosapă. Evenimentul s-a petrecut în cursul după-amiezei de luni (12 aprilie), în timp ce copilul își ajuta familia la treburi casnice. Într-un moment de neatenție (probabil), băiatul și-a prins piciorul stâng în motosapa pe care o folosea bunicul său în grădină. Alertați prin 112, la fața locului au fost trimise echipaje ale Detașamentului de Pompieri Bârlad, dar și de la Substația de Ambulanță din aceeași localitate. Însă, până la sosirea echipajelor de intervenție, un cadru medical angajat al Centrului de Permanență al comunei Puiești i-a oferit copilului primele îngrjiri.

”Colegii de la Bârlad au intervenit cu o autospecială pentru deblocare/descarcerare, și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA). La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un băiat în vârstă de 11 ani care avea piciorul prins într-o motosapă, victima fiind în stare de conștiență. Copilul a fost scos de sub motosapă și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” din Vaslui.

Copilul a fost transportat de ambulanțierii bârlădeni la Spitalul Județean de Urgențe din Vaslui. Rănile pe care i le-a provocat motosapa au fost destul de grave, fiind diagnosticat cu traumatism complex de membru inferior stâng, fractură închisă de femur cu deplasare și plagă delabrantă (țesut sfâșiat) gamba stângă.

About Razvan Calin