Home » Administratie » Arsura are nevoie de ajutorul Guvernului și CJ Vaslui pentru a deveni o comună europeană

Arsura are nevoie de ajutorul Guvernului și CJ Vaslui pentru a deveni o comună europeană

Autoritățile locale din Arsura vor să dezvolte comunitatea la standarde europene cu sprijinul financiar din partea Consiliului Județean (CJ) Vaslui și a Guvernului. Comuna are, în prezent, foarte multe programe de dezvoltare în derulare, iar Primăria Arsura are nevoie de resurse financiare pentru asigrarea părții de cofinanțare a proiectelor.

„Avem multe proiecte de modernizare a drumurilor comunale. Sperăm să avem ajutor de la județ și de la cei de la guvernare, pentru a reuși să implementăm toate proiectele și să facem din Arsura o comună europeană, așa cum de dorim cu toții”, a spus Andrei Năstase, primarul comunei Arsura.

Unul din proiectele importante care va continua în acest an este extinderea aducțiunii de alimentare cu apă. De asemenea, se dorește finalizarea asfaltării străzilor din localitatea Arsura, precum și demararea în acest an a unor proiecte noi de asfaltare a străzilor în satele Fundătura și Mihail Kogălniceanu.

„Aceste sate sunt cele mai vitregite din punct de vedere al infrastructurii. Ulterior, vom continua cu depunerea de proiecte la Compania Națională de Investiții pentru consolidarea, renovarea și dotarea dispensarului uman din Arsura. Totodată, vrem să construim un grup sanitar în interiorul Școlii Nicolae Gheorghe Lupu din Arsura”, a mai spus primarul Andrei Năstase.

Întregul program investițional se derulează în condițiile în care alocările de fonduri pentru echlibrarea bugetului local sunt din cele mai reduse. Pentru anul 2021, CJ Vaslui a decis ca TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale să fie repartizată în mod egal tuturor UAT-urilor (câte 10 mii lei). Pentru comuna Arsura care are doar 1,3 kilometri de drumuri comunale cu asfalt, suma de 10.000 de lei este total insuficientă.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut