Home » Administratie » Sindicaliștii de la Transurb Vaslui au promisiunea unor majorări salariale. În caz contrar, vor picheta zilnic primăria

Sindicaliștii de la Transurb Vaslui au promisiunea unor majorări salariale. În caz contrar, vor picheta zilnic primăria

de Dănuț CIOBANU 

Sindicaliștii de la Transurb Vaslui au ieșit mulțumiți de la negocierilor cu conducerea Primăriei Vaslui. Salariații susțin că municipalitatea le-a înțeles, în sfârșit, cererile și speră la o creștere salarială la 3.300 lei brut. Dacă autoritățile locale nu se țin de cuvânt, sindicaliștii amenință că vor picheta în fiecare zi Primăria Vaslui.

Un grup de sindicaliști din cadrul Sindicatului Transurb a negociat în cursul zilei de ieri cu conducerea Primăriei Vaslui. Alături de sindicaliștii de la societatea locală de transport public au mai participat la discuții și sindicaliști din alte zone ale țării cum ar fi Brașov, Suceava, Ploiești. Protestatarii și-au prezentat doleanțele principale în fața autorităților locale. Este vorba despre abuzurile și discriminările conducerii societății împotriva salariaților, condiții decente de muncă, programul de muncă fracționat și cu vinderea biletelor de către șoferi la călători etc.

Conducerea Primăriei a precizat că între cele două părți, sindicaliști și conducerea Transurb Vaslui, există o problemă de comunicare, deoarece toată lumea vrea să poarte discuții în vederea soluționării nemulțumirilor salariaților. Autoritățile locale vor face toate demersurile pentru ca cererile sindicaliștilor să fie rezolvate, un prim pas în această direcție fiind următoarea ședință a Consiliului de Administrație de la Transurb Vaslui, când se vor analiza datele cu privire la majorările salariale.

„În ceasul al doisprezecelea, autoritățile locale au susținut că nu este corect ca majorările salariale să fie acordate doar la o parte din oameni, ci la toți salariații. Vor avea loc discuții în CA Transurb pe problemă majorării salariilor, după care Consiliul Local Vaslui va adopta o hotărâre în acest sens. Noi vrem ca de la un brut de 2.300 lei să ajungem la un salariu brut de 3.300 lei”, a spus Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui.

În ceea ce privește acuzațiile sindicaliștilor privind abuzurile și discriminările conducerii societății împotriva salariaților, a fost declanșat un audit al Primăriei Vaslui la societatea de transport local.

„Colegii mei sunt supărați că nu au putut protesta în fața Primăriei Vaslui, că nu au putut sufla din vuvuzele. Dacă până la sfârșitul lunii nu ni se rezvolvă macar o parte din cereri, vom picheta primăria în fiecare zi. Acum nu am avut autorizație și nu s-a putut. Ne punem speranța în primarul Vasile Pavăl și în cei doi viceprimari, că vor rezolva cererile noastre”, a mai spus Vasile Ioniță.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut