Home » Administratie » Autorizaţii de taxi în Vaslui, pentru autovehicule electrice destinate transportului de persoane

Autorizaţii de taxi în Vaslui, pentru autovehicule electrice destinate transportului de persoane

Consiliul Local Vaslui va aproba demararea demararea procedurii de atribuire a 10 autorizaţii de taxi pentru autovehicule electrice destinate transportului de persoane. De asemenea, aleșii locali vor completa Regulamentul Taxi conform legislației în vigoare privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Conform legii nr. 37/2018 art. 3, societăţile cu capital privat care furnizează servicii publice de transport local, inclusiv societăţile de taxi, vor achiziţiona, începând cu anul 2020, mijloace de transport călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică în proporţie de 30% din necesarul de achiziţii viitoare.

„Procedura de atribuire a autorizaţiilor de taxi constă în acordarea unor punctaje realizate din îndeplinirea criteriilor de departajare prevăzute, pentru fiecare autovehicul, declarându-se câştigătoare autovehiculele care au obţinut punctajele cele mai mari, în ordinea descrescătoare. În acest context, pentru atribuirea unor autorizaţii taxi exclusiv pentru autovehicule electrice, este necesară completarea Regulamentului taxi cu criterii de departajare şi punctaje aferente pentru mijloace de transport acţionate prin motoare cu propulsie electrică”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria Vaslui a consultat asociaţia profesională reprezentativă a transportatorilor autorizaţi Camera Taximetriştilor – Filiala Vaslui, privind atribuirea unor autorizaţii taxi pentru autovehicule electrice. Astfel, asociaţie care şi-a exprimat acordul pentru această iniţiativă, ţinând cont de trendul şi orientarea către folosirea autovehiculelor nepoluante în transportul urban.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut