Home » Local » Avea muniție cât pentru un mic război!

Avea muniție cât pentru un mic război!

Un bărbat din Republica Moldova a fost depistat în PTF Albița având asupra sa aproape 50.000 de cartușe de 9 mm.

În timpul unui control de rutină polițiștii de frontieră din Vama Albița au depistat un individ care încerca să treacă granița având asupra sa o cantitate impresionantă de muniție letală: aproximativ 50.000 de cartușe, calibrul 9 mm.

”În ziua de 15 aprilie a.c, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF, n.r.) Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control (pentru a ieși din ţară), un bărbat în vârstă de 43 de ani – O.I. –  având dublă cetățenie – română și Republica Moldova. Acesta conducea un autovehicul înmatriculat în România, care transporta cartuşe letale pentru firma pe care o deţine în Republica Moldova. Întrucât bărbatul nu a putut prezenta aviz de tranzit eliberat de către structurile Poliţiei de Frontieră, poliţistul de frontieră a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului. În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul transporta un număr de 49.900 de cartușe letale, calibru 9 mm, fără a deține toate documentele prevăzute de lege. Bărbatul a declarat că transportă muniția din Cehia în Republica Moldova și că nu știa că pentru așa ceva are nevoie de aviz din partea Poliției de Frontieră”, a declarat subcomisarul Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Întreaga cantitate de muniție a fost ridicată  în vederea continuării și definitivării cercetărilor. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: