Home » Local » La 15 ani e deja un hoț cu ștaif!

La 15 ani e deja un hoț cu ștaif!

Un minor din Vaslui este cercetat pentru comiterea a patru infracțiuni de furt calificat.

La numai 15 ani, un băiat din municipiul Vaslui promite să aibă o carieră fulminantă în materie de infracțiuni. Recent, polițiștii vasluieni au deschis pe numele său un dosar de cercetare penală în care este acuzat de comiterea a nu mai puțin de patru infracțiuni de furt calificat.

”Potrivit investigatorilor, minorul ar fi pătruns, în perioada februarie – aprilie a.c., prin efracție, pe timpul zilei, în incinta a două societăți comerciale și a două locuințe, toate din municipiul Vaslui, de unde ar fi sustras sume de bani și diverse bunuri de valoare”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 3.000 lei și a fost recuperat în proporție de 50%. În cursul zilei de 14 aprilie a.c., în urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe minor, pentru o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a minorului.

About Razvan Calin