Home » Local » Bârlădeanul Daniel Olteanu, noul președinte al ALDE la nivel național!

Bârlădeanul Daniel Olteanu, noul președinte al ALDE la nivel național!

Cariera politică a bârlădeanul Daniel Olteanu pare a fi pe un trend ascendent dacă e să luăm în calcul ultima reușită a acestuia: alegerea sa în funcția de președinte al ALDE la nivel național. Este pentru prima oară când un politician din județul Vaslui ajunge să conducă destinele unei formațiuni politice la nivel de organizație națională.

Daniel Olteanu a fost ales în această funcție în cadrul Congresului Național al ALDE, desfășurat în format online, sâmbătă, 17 aprilie. Peste 80% din cei 999 de delegați au votat în favoarea bârlădeanului Daniel Olteanu și a echipei sale.

„Noul ALDE se pronunță pentru o Românie a demnității, a moralității, a respectului față de toți românii, o Românie a libertăților și a principiilor care funcționează ca lege, nu ca excepție. O Românie ce înseamnă Familia (adică viața însăși), Tradiția (adică înțelepciunea și valorile vieții) și Proprietatea (fundamentul libertății și al demnității noastre, care implică și o serie de responsabilități). Toate cele trei nu există decât împreună și depind îndeaproape una de cealaltă”, cam așa a sunat o parte din discursul susținut în fața delegaților de către noul președinte al ALDE.

În mandatul 2016 – 2020, Olteanu a fost deputat de Vaslui (ales pe listele PNL, dar trecut ulterior la ALDE), prefect de Vaslui (februarie – septembrie 2016) și director executiv al AJOFM Vaslui în perioada august 2013 – februarie 2016.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: