Home » Local » Peste 80% din echipamentele medicale au ajuns în dotarea Ambulatoriului Vaslui

Peste 80% din echipamentele medicale au ajuns în dotarea Ambulatoriului Vaslui

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a început dotarea noului ambulatoriu cu echipamente medicale de ultimă generație. Până la această dată, peste 80 la sută din aparatura medicală a fost deja achiziționată și dată în folosință cabinetelor aflate în ambulatoriu.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și a fost depus în luna septembrie 2018 la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est de către Consiliul Județean Vaslui în parteneriat cu SJU.

În data de 19 iulie 2019 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului, moment din care au fost demarate procedurile în vederea dotării ambulatoriului cu echipamente. Astfel, în cadrul programului de înzestrare s-a desfășurat procedura de licitație deschisă pentru achiziția dispozitivelor medicale. Ulterior, s-au semnat contractele de achiziție publică pentru 21 de loturi, din cele 23 loturi de echipamente.

Perioada de implementare a proiectului este de 41 de luni (1 iunie 2018-31 octombrie 2021). Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, din care 7.252.177 lei finanțarea nerambursabilă din FEDR.

Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. Prin intermediul proiectului va fi cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: