Home » Invatamant » Elevi de zece în județul Vaslui, la simularea evaluării naționale pentru clasa a VIII-a

Elevi de zece în județul Vaslui, la simularea evaluării naționale pentru clasa a VIII-a

La simularea evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a s-a obținut un procentaj de 54,38% al mediilor peste 5. La nivelul județului Vaslui, 9 elevi au obținut nota 10 la matematică și un elev nota 10 la limba și literatura română. Dintre aceștia, elevul care a obținut nota 10 la limba română are 10 și la matematică, reprezentând singura medie de 10 din județ. Elevul care a obținut nota 10 la ambele probe este de la Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui.

Reamintim că în perioada 22-31 martie 2021, în judeţul Vaslui s-a desfăşurat simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a Xll-a şi a XIIl-a în 22 de unităţi şcolare.

Simularea probelor de examen s-a desfăşurat în condiţii optime, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Nu au fost semnalate incidente majore. Numărul elevilor înscrişi în clasele a Xll-a şi a Xlll-a este de 3.083, din care 2.878 de elevi sunt înscrişi în clasa a Xll-a, iar la clasa a XlII-a sunt 205 elevi.

Numărul elevilor participanţi a fost la prima probă de 2.737, la a doua probă de 2.708 şi la a treia probă de 2.681. La nivelul judeţului procentul de promovare la toate probele a fost de 40,36%.

Menţionăm că elevii participanţi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat au obţinut 4 note de 10 la Limba şi literatura română, 33 note de 10 la proba obligatorie a profilului şi 59 note de 10 în cadrul probei la alegere a profilului şi specializări.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: