Home » Administratie » Imensul complex comercial de la Bârlad își va deschide porțile de Ziua României!

Imensul complex comercial de la Bârlad își va deschide porțile de Ziua României!

Construcția celor trei hipermaket-uri a demarat de câteva zile, imediat după ce primarul Bârladului a semnat autorizația de construire.

Recent, s-a dat startul lucrărilor de construire a celui mai mare centru comercial din județul Vaslui – Retail Park Bârlad –, care va avea în componență Dedeman, Carrefour și Kaufland. Practic, investiția a demarat imediat după ce, pe data de 14 aprilie, primarul Bârladului – Dumitru Boroș – a semnat autorizația de construire.

”Din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentanții firmei ce execută lucrările, obiectivul va fi finalizat până la 1 decembrie 2021. Nu e neapărat un termen bătut în cuie, dar cert este că până la finele anului în curs lucrările vor fi finalizate. Este cea mai mare investiție privată din Bârlad și care va avea un impact pozitiv major atât asupra municipiului nostru, cât și asupra celorlalte localități din împrejurimi. Vorbim despre o investiție care va veni în întâmpinarea nevoilor a peste 200.000 de oameni ce locuiesc în partea de sud a județului, dar și în multe localități din județele învecinate, cum ar fi Galați sau Bacău. În același timp, să nu uităm că acest Retail Park va crea sute de locuri de muncă, care vor fi fiscalizate. Contribuția acestora la bugetul local, cu toate taxele și impozitele aferente, va fi una foarte însemnată”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Viitorul complex comercial din Bârlad va avea în componență hipermarketurile Carrefour și Kaufland și magazinul de bricolaj Dedeman. Acestora li se vor adăuga alte 12 spații comerciale închiriate, care vor găzdui diferite magazine, cafenele, baruri, restaurante etc. Nu vor lipsi spații destinate unităților de alimentație publică cu laborator de preparare, care vor funcționa în așa numita zonă de ”food court”, dar și în interiorul kipermarketurilor. Parcarea care va fi amenajată pentru a deservi acest complex comercial va număra 880 de locuri. Valoare totală a investiției se ridică la peste 19 milioane de euro. Imensul complex comercial este construit pe locul unor foste hale de producție ce au aparținut SC Rulmenți SA Bârlad.

About Razvan Calin