Home » Agricultura » În data de 10 mai 2021, în județul Vaslui începe recensământul general agricol

În data de 10 mai 2021, în județul Vaslui începe recensământul general agricol

În perioada 10 mai-31 iulie 2021 se desfășoară la nivel național în toate UAT-urile din România, Recensământul General Agricol runda 2020.

Scopul fundamental al recensământului este acela de a oferi informații esențiale despre calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusiv pentru evaluarea procesului de participare a României la Politicica Agricolă Comună și fundamentarea viitoarelor reforme ale acesteia. De asemenea, are ca obiectiv asigurarea de date statistice pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naționale și europene în domeniul agricol.

„Perioada și momentul de referință ale recensământului sunt anul agricol 2019-2020 cuprins între 1 octombrie 2019 și 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile și persoanele care au lucrat în agricultură și anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecțiilor animaliere. De asemena,  ziua de referință pentru efectivele de animale și adăposturile pentru animale este 31 decembrie 2020, iar pentru măsurile de dezvoltare rurală, ultimii 3 ani”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Colectarea și înregistrarea datelor la recensământ se realizează de către recenzori, care sunt asimilați operatorilor statistici, prin interviu față în față, cu șeful exploatației agricole sau cu altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informațiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

Pentru atingerea obiectivelor generale și specifice, următoarele tipuri de informații și date fac obiectul prelucrării la recensământ: informații generale privind exploatația agricolă, modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, adăposturile pentru animale, gestionarea dejecțiilor animaliere, agricultura ecologică, persoanele care au lucrat în agricultură, alte activități aducătoare de venituri, dezvoltarea rurală și alte informații.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: