Home » Local » Urmărit internațional prins în Vama Albița!

Urmărit internațional prins în Vama Albița!

Individul are de ispășit o condamnare cu închisoarea emisă de un tribunal din Franța.

Luni, 20 aprilie, la primele ore ale zilei, polițiștii de frontieră din Vama Albița au depistat un individ care era dat în urmărire de autoritățile din Franța. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Galați, care are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani, sentința fiind emisă de un tribunal din Franța. Individul a făcut parte dintr-un grup infracțional ce a comis mai multe furturi pe teritoriul Franței.

”În jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 56 de ani. Acesta era pasager într-un autoturism cu destinația Iași. La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat faptul că pe numele bărbatului există alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare în vederea executării pedepsei cu închisoare, emis de autorităţile din Franța, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani pentru constituirea de grup infracțional în vederea săvârşirii infracţiunii de furt pe teritoriul Franței”, a declarat subcomisar Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Galați în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: